Ελλάδα

Αλλάζει ο καιρός, πότε έρχεται κακοκαιρία

Αλλάζει ο καιρός, πότε έρχεται κακοκαιρία
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες από την ΕΜΥ. Κακοκαιρία από την Κυριακή

Με υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο από την Κυριακή θα αρχίσει να αλλάζει το σκηνικό με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες.

Έτσι, άκρως φθινοπρωινό θα είναι το σκηνικό του καιρού τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, αφού τον καλό καιρό του Σαββατοκύριακου θα διαδεχτεί ένα παρατεταμένο κύμα κακοκαιρίας με πολλές βροχές, πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και χιόνια.

Μάλιστα, τα σκαμπανεβάσματα του καιρού αναμένεται να κρατήσουν, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, κ. Κλέαρχου Μαρουσάκη έως και τη Μεγάλη Τετάρτη.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Κυριακή, όταν και θα σημειωθούν λασποβροχές στα βόρεια και δυτικά της χώρας. Μετά τη μεταβατική καιρικά Κυριακή, έρχεται ένα διήμερο Δευτέρα - Τρίτη με πολλές βροχές, αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος κ. Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο ακόμα και για χιόνια την Τρίτη σε ημι-ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και «εκπλήξεις με τις χιονοπτώσεις».

Οι βροχές θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, με την Αττική να δέχεται πιθανότατα κύμα βροχοπτώσεων Τετάρτη και Παρασκευή.

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Στην πρόγνωση ο Σάκης Αρναούτογλου, ανέφερε πως το Σάββατο θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια και τοπικές συννεφιές στα δυτικά και ΒΑ τμήματα που ίσως αφήσουν στα ορεινά μικρή πιθανότητα για βροχή.

Από το μεσημέρι και μετά βροχές ίσως έχουμε στα δυτικά και τα ορεινά της Ηπείρου, με τους ανέμους να στρέφονται σε ΝΔ. Την Κυριακή αλλάζει ο καιρός από τα δυτικά στα ανατολικά. Ετσι φαινόμενα θα έχουμε στα δυτικά της Ελλάδας και τα ΒΔ.

Τη Δευτέρα θα υπάρξει επιδείνωση σχεδόν παντού. Μπόρες και βροχές θα έχουμε στα ΒΑ και τα ΒΔ της Ελλάδας. «Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε αξιόλογες βροχές και χιονοπτώσεις στα ΒΒΔ ηπειρωτικά» ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Βροχές θα έχουμε και την Τρίτη και τα χιόνια θα κατέβουν σε ημι-ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, ενώ ίσως έχουμε και «εκπλήξεις με τις χιονοπτώσεις».

Μίνι κακοκαιρία προβλέπει ο Καλλιάνος

Για μίνι κακοκαιρία και χιόνια από την επόμενη εβδομάδα κάνει λόγο και ο Γιάννης Καλλιάνος. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, συνεχίζονται με ένταση τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα του καιρού και μετά το μίνι καλοκαίρι έρχεται ξανά ο χειμώνας, με πλημμυρικά μάλιστα φαινόμενα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 02-04-2023

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 03-04-2023

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια πιθανώς να είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04-04-2023

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05-04-2023

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην ανατολική και νότια χώρα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.