Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης: Να έρθουν στην Επιτροπή Παραγωγής Σταϊκούρας, διοικήσεις ΟΣΕ και Hellenic Train

Αλέξης Χαρίτσης: Να έρθουν στην Επιτροπή Παραγωγής Σταϊκούρας, διοικήσεις ΟΣΕ και Hellenic Train Φωτογραφία: MOTIONTEAM/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
ΟΣΕ, Hellenic Train και Σταϊκούρας πρέπει να δώσουν πλήρεις εξηγήσεις, τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ζήτησε να κληθούν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, και oι διοικήσεις του ΟΣΕ και της Hellenic Train, τονίζοντας ότι η κατάσταση στον σιδηρόδρομο έχει φτάσει στο απροχώρητο.

«Ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών η κατάσταση στο σιδηρόδρομο είναι ίδια και χειρότερη. Γραμμές χωρίς ασφάλεια, χωρίς σηματοδότηση, χωρίς τηλεδιοίκηση, υποδομές χωρίς συντήρηση, ένα σιδηροδρομικό δίκτυο σε γενική κατάρρευση», επεσήμανε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς.

«Μόλις την περασμένη Παρασκευή, παραλίγο να θρηνήσουμε νέα θύματα, όταν δύο τρένα κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση, αλλά πάνω στην ίδια γραμμή Αθηνών - Αγίων Αναργύρων και το μοιραίο αποσοβήθηκε τελευταία στιγμή. Ενώ λίγο μετά, τρένο που κινούνταν στο δρομολόγιο Χαλκίδας - Αθήνας, προσέκρουσε πάνω σε κορμούς δέντρων που βρίσκονταν πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή», σημείωσε.

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εμείς, η Νέα Αριστερά, ζητάμε λοιπόν σήμερα την έκτακτη και άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής Εμπορίου της Βουλής, έτσι ώστε να κληθούν σε αυτήν ο αρμόδιος υπουργός και οι διοικήσεις του ΟΣΕ και της Hellenic Train και να δώσουν πλήρεις εξηγήσεις», υπογράμμισε.

«Πρέπει να βάλουμε επιτέλους τέλος στο “πάμε και όπου βγει”. Κανένας δεν δικαιούται να παίζει με τις ζωές και την ασφάλεια των πολιτών», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

{https://www.facebook.com/acharitsis/videos/1579625752627591/}