Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» το κίνητρο και ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας

Γιώργος Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» το κίνητρο και ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας
Στο «στόχαστρο» των Αρχών πρόσωπο – κλειδί που σχετίζεται με έναν εκ των κατηγορουμένων της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, όλες οι εξελίξεις της υπόθεσης.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εξετάζουν τις επαφές του με τον έναν αδελφό και διερευνούν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του δημοσιογράφου.

Η αστυνομία έχει ανιχνεύσει συνομιλία του κατηγορούμενου με έναν άγνωστο άνδρα στις 5/9/2022, τον οποίο προσπαθεί να εκφοβίσει «χρησιμοποιώντας» και το όνομα γνωστού ανθρώπου της νύχτας.

Λίγη ώρα αργότερα, ο κατηγορούμενος επικοινωνεί και πάλι με το ίδιο πρόσωπο, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα όσα είπε και να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση.

Επιπλέον, στο «μικροσκόπιο» μπαίνει και ο λόγος του υπεύθυνου του υποκαταστήματος με τα κινητά τηλέφωνα στην Πανόρμου, από όπου προμηθεύτηκαν τα κινητά τους οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο κατάστημα δεν κρατήθηκε παραστατικό πώλησης των κινητών με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να πιστοποιηθούν τα στοιχεία των αγοραστών.

Οι αρχές εντόπισαν ότι είχε επαφές με δύο από τα τρία άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση και τα ονόματά τους αναφέρονται στη δικογραφία, ενώ σε ένα από τα δύο είχε πουλήσει πάλι από το ίδιο υποκατάστημα κάρτες SIM το 2015, ενώ με το δεύτερο άτομο είχε συχνές διαδικτυακές επαφές.

Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς αν γνωρίζει τα δύο αυτά πρόσωπα απάντησε ότι τα γνωρίζει και ότι με το ένα επικοινωνούσε για να τον «ξεματιάζει», ενώ με το δεύτερο επικοινωνούσε γιατί είχαν κοινωνικές επαφές.

Το ερώτημα για τους αστυνομικούς παραμένει το κίνητρο για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ δεν «ακυρώνεται» το σενάριο να υπήρξε πίσω από τον ηθικό αυτουργό κάποιο άλλο πρόσωπο που να έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.