Ελλάδα

«Βροχή» έπεσαν οι κλήσεις για διπλοπαρκάρισμα στην Αττική

«Βροχή» έπεσαν οι κλήσεις για διπλοπαρκάρισμα στην Αττική Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - INTIME
«Σαφάρι» έκαναν οι αστυνομικοί για το διπλοπαρκάρισμα στην Αττική – Βεβαιώθηκαν 266 παραβάσεις μόλις σε δύο μέρες

Οι έλεγχοι για διπλοπαρκάρισμα έχουν δεσπόζουσα θέση σε ό,τι αφορά την πολιτική πρωτοβουλία για την προτεραιοποίηση της οδικής ασφάλειας στην Αττική, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν 15 λεωφόροι και οδοί στην Αττική (Μεσογείων, Φιλολάου, Φορμίωνος, Αριστοτέλους, Υμηττού, Μιχαλακοπούλου, Βεΐκου, Αχαρνών, Γ’ Σεπτεμβρίου, Γούναρη, Ηρώων Πολυτεχνείου, 2ας Μεραρχίας, Γρ. Λαμπράκη, Εθνικής Αντιστάσεως, Ελ. Βενιζέλου) αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα στο διπλοπαρκάρισμα. Οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί εκεί και μόνο τις δύο τελευταίες μέρες -Δευτέρα και Τρίτη- βεβαιώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία 266 παραβάσεις, που επέφεραν χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας στους παραβάτες.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα, βεβαιώθηκαν 125 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα σε Λεωφόρο Μεσογείων, Φιλολάου, Φορμίωνος, Γούναρη στον Πειραιά και Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα. Την Τρίτη βεβαιώθηκαν 141 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα σε Λεωφόρο Μεσογείων, Υμηττού, Μιχαλακοπούλου, Γούναρη στον Πειραιά και Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα.

Θα συνεχιστούν οι εντατικοί έλεγχοι προκειμένου να περιοριστεί δραστικά αυτό το φαινόμενο και να διαμορφωθεί κουλτούρα αποφυγής σε ό,τι αφορά το διπλοπαρκάρισμα και την παράνομη στάθμευση, όπως σημειώνεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.