Ελλάδα

Καιρός - Τσατραφύλλιας: «Καλά μπάνια το Σ/Κ και από Δευτέρα... ζακετούλα και ομπρέλα»

Καιρός - Τσατραφύλλιας: «Καλά μπάνια το Σ/Κ και από Δευτέρα... ζακετούλα και ομπρέλα»
Τη δική του εκτίμηση για το πώς θα κυμανθεί ο καιρός τις ερχόμενες ημέρες έδωσε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Ο κ. Τσατραφύλλιας, στην ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για θερμοκρασίες ακόμα και 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Συγκεκριμένα, «βλέπει» ακόμα και 37 βαθμούς κελσίου σε διάφορες περιοχές της χώρας μέσα στο Σαββατοκύριακο, κάτι που οφείλεται, όπως λέει, σε «θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής με απoτέλεσμα σταδιακά η θερμοκρασία να ανεβαίνει».

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι το διάστημα Δευτέρα - Τετάρτη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, με πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και 12 βαθμών.

«Με τα σημερινά δεδομένα η Θεσσαλία,η Ήπειρος, το βόρειο Ιόνιο,η κεντρική και δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια) είναι κάποιες από τις περιοχές που θα επηρεαστούν», αναφέρει.

Κλείνοντας, εύχεται... καλά μπάνια το Σ/Κ και «από Δευτέρα ζακετούλα και ομπρέλα».

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια:

«Σε εξέλιξη βρίσκεται θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής με απoτέλεσμα σταδιακά η θερμοκρασία να ανεβαίνει. Ο υδράργυρος το επόμενο τριήμερο θα βρεθεί 8 με 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Η πιο ζεστή ημέρα θα είναι το Σάββατο με τα θερμόμετρα να φτάνουν τους :

  • 36-37 βαθμούς σε ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΚΡΗΤΗ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ.
  • 35-36 σε ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑ
  • 34-35 σε ΑΤΤΙΚΗ
  • 33-34 σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Υ.Γ 1: Από την Κυριακή το βράδυ (στα δυτικά) και κυρίως από Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές,καταιγίδες (κυρίως δυτική και κεντρική Ελλάδα) ,πτώση της θερμοκρασίας (έως και 12 βαθμούς) και ισχυρούς βοριάδες.

Υ.Γ 2: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα ξεκαθαρίσουν σε λίγα 24ωρα και θα ενημερώσω. Με τα σημερινά όμως δεδομένα η Θεσσαλία,η Ήπειρος, το βόρειο Ιόνιο,η κεντρική και δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια) είναι κάποιες από αυτές.

Υ.Γ : Καλά μπάνια το Σ/Κ και από Δευτέρα ζακετούλα και ομπρέλα.☀️☔️⚡️».

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid02SE6KKM3tax4tw4iGwo1FWhoqMdduCNbQXeR2tjDhjuawbFGpNa3BkEPon2A4nk7Ql?locale=el_GR}