Ελλάδα

SOS για κολοβακτηρίδια και λύματα στη θάλασσα του Παγασητικού

SOS για κολοβακτηρίδια και λύματα στη θάλασσα του Παγασητικού Φωτογραφία: INTIME NEWS
Κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκοι βρέθηκαν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους, που διενεργήθηκαν στο λιμάνι, τον Άναυρο και τις Αλυκές.

Με την λήψη πολλών δειγμάτων από την θάλασσα του Παγασητικού, αποδεικνύεται ότι τα νερά είναι μολυσμένα από τα λύματα της λίμνης Κάρλας. Κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκοι βρέθηκαν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους, που διενεργήθηκαν στο λιμάνι, τον Άναυρο και τις Αλυκές.

Από την παρουσία των κολοβακτηριδίων συνάγεται ότι υπάρχουν και άλλοι παθογόνοι οργανισμοί προέλευσης κοπράνων. μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, εγκεφαλικά αποστήματα, πνευμονία, ενδοκοιλιακή σήψη, μηνιγγίτιδα και λοιμώξεις των αρθρώσεων.

Τα δεύτερα είναι βακτήρια που έχουν περιορισμένη δυνατότητα πρόκλησης νόσου. Εφ’ όσον όμως αυτή προκληθεί μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή, ιδιαίτερα σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Οι εντερόκοκκοι προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ενδοκαρδίτιδα έως και μηνιγγίτιδα.

Μολυσμένος ο Παγασητικός κόλπος από τα λύματα

Αυτά τα λύματα, περίπου 700.000 κυβικά την ημέρα, ρέουν προς την θάλασσα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο το νερό που πλημμύρισε την Κάρλα έχει ψόφια ζώα, κόπρανα από ζώα και τα λύματα του βιολογικού της Λάρισας. Μεταφέροντας τις εκτιμήσεις των ειδικών ο κ. Μπέος είπε πως η αποστράγγιση των υδάτων μπορεί να πάρει έως και τρία χρόνια, καθώς έχει κορεσθεί το έδαφος και δεν μπορεί πλέον να απορροφήσει τόσο μεγάλους όγκους νερού.