Ελλάδα

Ο Κούγιας τα... μπέρδεψε και έβγαλε αθώο τον Λιγνάδη: «Kάνει μαθήματα για να επιβιώσει»

Ο Κούγιας τα... μπέρδεψε και έβγαλε αθώο τον Λιγνάδη: «Kάνει μαθήματα για να επιβιώσει» Φωτογραφία: Intime
«Η ζωή του καταστράφηκε και τώρα είναι έξω και δεν τον δέχεται κανείς», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας για τον Δημήτρη Λιγνάδη και αυτό... εν μέσω της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο γνωστός ποινικόλογος τα μπέρδεψε, ωστόσο, και τον έβγαλε αθώο.

Αναφορά στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «ο Δημήτρης Λιγνάδης κάνει φιλολογικά μαθήματα, όπου τον δέχονται, για να μπορέσει να ζήσει». Και πρόσθεσε:

«Αυτό το πράγμα μια φορά στη ζωή μου το έχω συναντήσει ξανά στην υπόθεση Λιγνάδη, που δεν έγινε ούτε προκαταρκτική. Και ήρθε και αθωώθηκε και η ζωή του καταστράφηκε και τώρα είναι έξω και δεν τον δέχεται κανείς».

Σημειώνεται πως ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος για δύο από τους τέσσερις βιασμούς για τους οποίους κατηγορείτο, ενώ του επιβλήθηκε και ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Στη συνέχεια, αποφασίστηκε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης. Ο σκηνοθέτης ήταν προφυλακιστέος επί 17 μήνες στις Φυλακές Τρίπολης.