Ελλάδα

Και με τη «βούλα» συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου (ξανά), ο Αλέξης Κούγιας

Και με τη «βούλα» συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου (ξανά), ο Αλέξης Κούγιας
Διορίστηκε και τυπικά από το δικαστήριο, συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Αλέξης Κούγιας και η συνεργάτης του και η δίκη διεκόπη για αύριο, λόγω κωλύματος των συνηγόρων να παρευρίσκονται στη δίκη.

Η πρόεδρος της έδρας ενημέρωσε την κατηγορούμενη παιδοκτόνο ότι εφόσον αύριο είναι παρόντες στο δικαστήριο οι δυο μάρτυρες ειδικών γνώσεων που έχουν προταθεί ως μάρτυρες υπεράσπισης, θα εξεταστούν, διαφορετικά θα αρχίσει η απολογία της.

Νωρίτερα και με την έναρξη της διαδικασίας, η 35χρονη κατηγορούμενη παιδοκτόνος από την Πάτρα ζήτησε την παύση του διορισμού των 2 εκ των 3 δικηγόρων που της όρισε το δικαστήριο, μετά την επεισοδιακή αποχώρηση Κούγια στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Και συμπλήρωσε ότι η ίδια ζήτησε από τον μέχρι πρότινος συνήγορός της να επιστρέψει στην υπόθεση:

«Σε αυτό το σημείο θέλω να σας ενημερώσω ότι επιθυμώ να παύσω τις 2 από τις 3 συνηγόρους γιατί θα επανέλθει ο κ. Κούγια με τη συνεργάτιδα του. Δεν έχουν έρθει σε καμία επικοινωνία με εμένα, δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας. Επικοινώνησε η αδελφή μου με τον κ. Κούγια και ρωτήσαμε αν θα επέστρεφε στην υπόθεση και είπε ναι».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε ενώπιον των δικαστών ότι μόνο η μια εκ των συνηγόρων ήρθε σε επαφή μαζί της και αυτή επιθυμεί να διατηρήσει στην υπόθεση.