Ελλάδα

Στο αρχείο η υπόθεση ελέγχου της Ελλάδας για ρατσιστική βία

Στο αρχείο η υπόθεση ελέγχου της Ελλάδας για ρατσιστική βία Φωτογραφία: pexels
Εναρμονίστηκε το νομικό πλαίσιο της Ελλάδας με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο σε θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αρχειοθετείται η υπόθεση ελέγχου της χώρας μας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, επικυρώθηκε με απόφαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων της 18ης Οκτωβρίου 2023 η πλήρης εναρμόνιση του νομικού πλαισίου της Ελλάδας για την αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Και ως εκ τούτου, μπαίνει στο αρχείο υπόθεση, με την οποία η χώρα ελεγχόταν για ρατσιστική βία.

«Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται η διαχρονικά ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης για τη θωράκιση του εθνικού δικαίου σε ζητήματα που αφορούν στην καταπολέμηση των φυλετικών, εθνικών, και κάθε μορφής διακρίσεων και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου και καταλήγει ότι «το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνεχίσει να εργάζεται απαρέγκλιτα προς την κατεύθυνση αυτή με τη νομοθέτηση των απαραίτητων εκάστοτε μέτρων που θα επενεργούν προληπτικά και θα λειτουργούν κατασταλτικά με σκοπό τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και την προστασία του κοινωνικού ιστού από καταφανώς αντικοινωνικές συμπεριφορές και δράσεις».