Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα για τον ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικούς στην Πλατεία Βικτωρίας

Εισαγγελική έρευνα για τον ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικούς στην Πλατεία Βικτωρίας Φωτογραφία: Αρχείου - ΙΝΤΙΜΕ
Μετά την ΕΔΕ και εισαγγελική έρευνα για τον ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικούς στην Πλατεία Βικτωρίας.

Βίντεο που διέρρευσε εχθές αργά το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν με γκλοπ και γροθιές διαδηλωτή, στην πλατεία Βικτωρίας.

Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν δυνατά διαδηλωτή που είναι πεσμένος και ακινητοποιημένος στο έδαφος, στην πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας. Πρώτος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας διοικητικής εξέτασης από την ΕΛ.ΑΣ. για το θέμα, ενώ πριν από λίγο, επιλήφθηκε της υπόθεσης και η ποινική δικαιοσύνη.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, παρήγγειλε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει η προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης, Αγγελική Τριανταφύλλου.

Η κ. Τριανταφύλλου θα αναζητήσει το βιντεοληπτικό υλικό και όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει σε ποιο τμήμα της Αστυνομίας υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να τους αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Η εισαγγελέας θα αναμένει σε κάθε περίπτωση και το πόρισμα της ΕΔΕ, για την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού.