Ελλάδα

Xωρίς νερό πολλά σπίτια στο Χορευτό τρεις μήνες μετά τις πλημμύρες

Xωρίς νερό πολλά σπίτια στο Χορευτό τρεις μήνες μετά τις πλημμύρες Φωτογραφία: EUROKINISSI
Περισσότερα από 30 σπίτια παραμένουν τρεις μήνες μετά την πλημμύρα χωρίς νερό στο Χορευτό, ενώ είναι άγνωστος ο τρόπος και ο χρόνος των αποκαταστάσεων στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των βλαβών ενώ σε πολλές περιπτώσεις χωριά υδροδοτούνται με νερό άρδευσης, καθώς οι πηγές έχουν εξαφανιστεί και το δίκτυο ύδρευσης έχει καταστραφεί πλήρως.

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως Λαϊκή Συσπείρωση επισημάναμε τις απαράδεκτες καθυστερήσεις αποκαταστάσεων τόσο στο κεντρικό εθνικό οδικό δίκτυο, όσο και στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης σε όλα τα χωριά του Δήμου μας.

Οι υποδομές είναι κατεστραμμένες και αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, τότε το ερχόμενο καλοκαίρι δεν θα υπάρχει διαθέσιμο νερό ούτε για ύδρευση, ούτε για άρδευση. Ενδεικτικό των καθυστερήσεων είναι ότι μέχρι σήμερα εκτός των αποκαταστάσεων πρόχειρης

πρόσβασης στο αγροτικό δίκτυο, δεν έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες μελέτες και κατασκευές ούτε στα χωριά, αλλά ούτε στα παραλιακά μέρη, όπως είναι το Χορευτό και ο Άγιος Ιωάννης. Η Δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σε μια καταγραφή και

κοστολόγηση ζημιών ώστε να μπορέσει να βάλει σε προτεραιότητα σημαντικά έργα τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την εξασφάλιση κατοικιών, πόσιμου και ποιοτικού νερού, αλλά και νερού άρδευσης».

Επιπλέον στην ανακοίνωση τονίζεται ότι και η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το κεντρικό κράτος «έχουν εξαφανιστεί» από το δήμο και δεν υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επισκευαστεί το οδικό δίκτυο, θα γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, θα 

οριοθετηθούν και θα καθαριστούν ρέματα κ.α.

Επισείει και πάλι τον κίνδυνο να γίνουν δυστυχήματα στο πρόχειρα αποκατεστημένο δίκτυο όπως η εκτροπή του φορτηγού του «ΖΑΓΟΡΙΝ».