Ελλάδα

Ανησυχία στον Βόλο: «Πνίγονται» στα μικροσωματίδια οι πολίτες

Ανησυχία στον Βόλο: «Πνίγονται» στα μικροσωματίδια οι πολίτες
«Κόκκινο» χτυπά τις τελευταίες ημέρες και πάλι η ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο: Την ανησυχία των Βολιωτών έρχονται να την επιβεβαιώσουν τα στοιχεία των μετρήσεων

Η πτώση της θερμοκρασίας και το άναμμα τζακιών, όπως και η αυξημένη κυκλοφορία στους δρόμους φαίνεται πως έχουν επιδεινώσει την κατάσταση στον Βόλο.

Πλέον είναι πολλοί οι Βολιώτες που διαμαρτύρονται για έντονη δυσοσμία και αίσθηση καμένου στην ατμόσφαιρα, ενώ στους σταθμούς μέτρησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας - που λειτουργούν τόσο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και από το δίκτυο GreenYourAir - καταγράφονται καθημερινά υπερβάσεις των συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων. 

Στο σύνολο των σταθμών καταγράφονται υπερβάσεις των ανώτατων ορίων συγκεντρώσεων τόσο στα ΡΜ10 όσο και στα ΡΜ 2,5, με τους μέσους όρους να κυμαίνονται ακόμη και τέσσερις φορές πάνω από τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια.

Υπάρχουν όμως και ωριαίες καταμετρήσεις που δείχνουν ότι σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, κυρίως τις βραδινές, τα επίπεδα ρύπανσης είναι ακόμη πιο υψηλά.