Ελλάδα

Η αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα που φέρνει πιο κοντά την δίκη για τα Τέμπη

Η αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα που φέρνει πιο κοντά την δίκη για τα Τέμπη Φωτογραφία: Eurokinissi
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπει αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα με βασικούς άξονες την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης, αλλά και την αυστηροποίηση τόσο στην έκτιση των ποινών όσο και στις προϋποθέσεις που προβλέπονται για την υφ΄ όρον απόλυση.

Κατατέθηκε σήμερα Σάββατο προς συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις «τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας».

Το νομοσχέδιο φέρνει πληθώρα αλλαγών, με άξονα όχι μόνο την αυστηροποίηση και την πάταξη της μικροεγκληματικότητας αλλά και την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης.

Μεταξύ των προωθούμενων αλλαγών είναι πως πλέον για μια σειρά αδικημάτων - και συγκεκριμένα κακουργημάτων - θα υπάρχει απευθείας παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων καταργώντας το ενδιάμεσο στάδιο των βουλευμάτων.

Πρόκειται για μία διάταξη που εάν ψηφιστεί θα εφαρμοστεί άμεσα στην υπόθεση για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, γεγονός που σημαίνει πρακτικά ότι μετά το τέλος της ανάκρισης θα ακολουθήσει η δίκη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κάπως έτσι η δίκη για τα Τέμπη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο τέλος της Άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού.