Ελλάδα

Βόλος: Στον εισαγγελέα ανήλικοι που ξυλοκόπησαν μαθητές σε σχολείο

Βόλος: Στον εισαγγελέα ανήλικοι που ξυλοκόπησαν μαθητές σε σχολείο Φωτογραφία: unsplash
Τρεις ανήλικοι που πρωταγωνίστησαν σε ένα σοβαρό επεισόδιο βίας σε ένα σχολείο του Βόλου, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν εχθές στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Θα δικαστούν για το συμβάν το 2025.

Οι ανήλικοι ήρθαν σε σύγκρουση και τελικά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο καυγάς που οδήγησε σε σκληρή επίθεση εναντίον δύο μαθητών, έλαβε χώρα στο εσωτερικό του σχολικού κτιρίου όπου συστεγάζονται το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Οι τρεις ανήλικοι, οι οποίοι παρακολουθούν μαθήματα στο Λύκειο και το Γυμνάσιο, παρουσιάστηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος απαγγέλλει κατηγορίες εναντίον τους για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και θα κριθούν σε ανήλικο δικαστήριο τον Ιανουάριο του 2025, σύμφωνα με αναφορές του gegonotanews.

Το χρονικό του συμβάντος

Το επεισόδιο συνέβη το πρωί της Δευτέρας σε σχολικό συγκρότημα του Βόλου, όπου λειτουργούν Γυμνάσιο και Λύκειο, και οδήγησε στον τραυματισμό και τη μεταφορά στο Νοσοκομείο δύο μαθητών για πρώτες βοήθειες.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε από τους διευθυντές των δύο σχολείων να ασκήσουν νομικές ενέργειες εναντίον οποιουδήποτε υπεύθυνου και επέβαλε εξωτερικό έλεγχο για πιθανές παραλείψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το magnesianews, ένας μαθητής Γυμνασίου που πέρασε το προαύλιο του σχολείου, εισέβαλε στο Λυκείο, και επιπλήχθηκε από έναν μαθητή Λυκείου, ο οποίος ενημέρωσε τον υποδιευθυντή.

Ο μαθητής Γυμνασίου στη συνέχεια ειδοποίησε δύο φίλους του, οι οποίοι έφθασαν στο σχολείο και μπήκαν στον προαύλιο χώρο για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον μαθητή Λυκείου.

Τα τρία γυμνασιόπαιδα χτύπησαν τον μαθητή Λυκείου στο κεφάλι, ενώ ένας άλλος μαθητής που προσπάθησε να τους χωρίσει χτυπήθηκε στο μάτι.

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτης Σαβελίδης, δήλωσε ότι «έχουν ακολουθηθεί όλες οι διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού, και έχει γίνει γνωστό και στο υπουργείο Παιδείας».