Ελλάδα

Πρόταση - πρόκληση για αθώωση Μίχου για βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης στον Κολωνό

Eurokinissi Eurokinissi
Ανατροπή στην υπόθεση της 12χρονης, καθώς την αθώωση του Ηλία Μίχου ζητά η εισαγγελέας

Σε πλήρη αντίθεση με το παραπεμπτικό βούλευμα είναι η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της 12χρονης από τον Κολωνό για το βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, Ηλία Μίχο. Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την αθώωσή του για τις κατηγορίες του βιασμού της ανήλικης λόγω αμφιβολιών, της μαστροπείας σε οίκους ανοχής και της μαστροπείας μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων, το οποίο αδίκημα ζήτησε να μετατραπεί σε διευκόλυνση ανήλικης να εκδίδεται.

Η εισαγγελική λειτουργός λοιπόν, ήταν απαλλακτική για τις δύο βαρύτερες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 55χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος στη σοκαριστική υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης ενός 12χρονου κοριτσιού. 

Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του για τις κατηγορίες της διακεκριμένης κατάχρησης ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί. Δέχεται δηλαδή ο εισαγγελέας, με την πρότασή του, ότι η ανήλικη εκπορνευόταν με δική της πρωτοβουλία και ότι ο Ηλιας Μίχος απλώς τη διευκόλυνε

Επίσης, κατα την αγόρευσή της η εισαγγελεας, ζήτησε την καταδίκη του 55χρονου για την οπλοκατοχή για δυο όπλα και για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία. 

 Η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών. Η εισαγγελική πρόταση συνεχίζεται για τη μητέρα της 12χρονης και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.