Ελλάδα

Παύλος Ασλανίδης στο ΕΚ για τα Τέμπη: «Ο γιος μου δολοφονήθηκε γιατί ήταν πολίτης της πιο διεφθαρμένης χώρας»

Παύλος Ασλανίδης στο ΕΚ για τα Τέμπη: «Ο γιος μου δολοφονήθηκε γιατί ήταν πολίτης της πιο διεφθαρμένης χώρας»
«Δεν έφταιγε το ανθρώπινο λάθος, ούτε τα στοιχεία της φύσης. Έφταιγε το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα», τόνισε στη συγκλονιστική του ομιλία για τα Τέμπη ο Παύλος Ασλανίδης.

Στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα σε εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου βρέθηκε την Τετάρτη ο Παύλος Ασλανίδης που έχασε τον 27χρονο γιο του στο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Το σύστημα τρέμει τη φωνή μας», τόνισε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του σημειώνοντας ότι οι «άθλιοι δεν δίστασαν να χειροκροτήσουν στο κοινοβούλιο τον Καραμανλή βεβηλώνοντας τη μνήμη των θυμάτων».

«Έχετε αντιληφθεί ότι δεν σας μένει πολύς χρόνος πλέον. Να φοβάστε την οργή μας. Την οργή της κοινωνίας. Τη δικαιοσύνη. Τα ονόματά σας θα μείνουν στην ιστορία για τη διαφθορά. Σας αξίζει ένα τέτοιο μνημείο ντροπής» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

«Διαφθορά παντού, στην εκτελεστική και την δικαστική εξουσία. Και η ελευθερία του τύπου, ένα ανέκδοτο για την ελληνική πραγματικότητα».

{https://twitter.com/AretiAthanasiu/status/1775598961287426354}

«Πληρώσαμε και εμείς για τη συγκάλυψη»

Για ένα «προδιαγεγραμμένο κυβερνητικό έγκλημα» έκανε λόγο από την πλευρά της η Μιρέλα Ρούτσι, μητέρα του 23χρονου Ντένι που σκοτώθηκε στα Τέμπη.

«Πώς γίνεται δύο τρένα να βρίσκονται στην ίδια γραμμή θανάτου για 12 λεπτά και κανείς να μην έχει αντιληφθεί τίποτα;» διερωτήθηκε για να συμπληρώσει:

«Αναμενόμενο για την Ελλάδα αφού τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά και η σύμβαση 717 που αφορούσε τα συστήματα ασφαλείας, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί».

«Η ευθύνη όμως του πρώην υπουργού είναι ακόμα μεγαλύτερη. Αν είχε επιδιορθώσει την τοπική τηλεδιοίκηση που κάηκε τα παιδιά μας θα ζούσαν. Ακολούθησε ένα δεύτερο έγκλημα, η συγκάλυψη των αποδεικτικών στοιχείων. Τι παράνομες εύφλεκτες ύλες μετέφερε το εμπορικό τρένο; Και που εμπλέκονται αυτοί που έτρεξαν να συγκαλύψουν με την ανοχή της δικαστικής εξουσίας; Πέταξαν βιαστικά τα χώματα με τα υπολείμματα των παιδιών μας] επισήμανε και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ότι:

«Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες αφού κανένας εισαγγελέας δεν τολμά να ζητήσει εξηγήσεις. Ζούμε σε μια τόσο διεφθαρμένη χώρα που πλέον σκοτώνονται πολίτες και οι υπεύθυνοι είναι ελεύθεροι και ζουν με δημόσιο χρήμα. Με δημόσιο χρήμα έγινε και το μπάζωμα που ονομάστηκε «επιχειρησιακό σχέδιο». Πληρώσαμε και εμείς για τη συγκάλυψη. Μπορείτε να σκεφτείτε φανταστείτε μεγαλύτερη ανηθικότητα; Εμείς το ζούμε. Απαιτούμε δικαιοσύνη. Διαφάνεια. Δικαίωση. Ισονομία».