Ελλάδα

Η ολική έκλειψη του ηλίου «γεμίζει» πτήσεις και Airbnb - 9.000% πάνω οι κρατήσεις σε κάμπινγκ

Η ολική έκλειψη του ηλίου «γεμίζει» πτήσεις και Airbnb - 9.000% πάνω οι κρατήσεις σε κάμπινγκ Φωτογραφία: NASA/Connie Moore
Οι κρατήσεις πτήσεων, ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων έχουν τριπλασιαστεί ενόψει της ολικής έκλειψης του ήλιου

Η επερχόμενη ολική έκλειψη του ηλίου αποδεικνύεται χρυσή ευκαιρία για τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις. Στα μέρη των ΗΠΑ που βρίσκονται στο «μονοπάτι της έκλειψης» παρατηρείται πρωτοφανής ζήτηση για καταλύματα από τους Αμερικανούς οι οποίοι ταξιδεύουν εκεί όπου θα απολαύσουν καλύτερα αυτό το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο.

Οι καταχωρήσεις της Airbnb κατά μήκος του αμερικανικού «μονοπατιού της έκλειψης», είδαν τα επίπεδα πληρότητας να εκτοξεύονται στο 90%, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η πληρότητα σε όλες τις ενεργές καταχωρίσεις, για ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό ήταν στο 92,4% χθες 7 Απριλίου, αυξημένη περίπου 30% σε σχέση με λίγες ημέρες πριν, σύμφωνα με την εταιρεία ταξιδιωτικών δεδομένων AirDNA.

kratiseis

«Συνήθως ο Απρίλιος δεν είναι υψηλό σημείο για τη ζήτηση βραχυχρόνιων μισθώσεων», σχολίασε ο Jamie Lane, επικεφαλής οικονομολόγος της AirDNA.

Η ζήτηση για καταλύματα βραχυχρόνιων μισθώσεων στο New Hampshire και το Missouri, για παράδειγμα, είναι αυξημένη κατά 514% και 338%, αντίστοιχα, για την εβδομάδα, πρόσθεσε η AirDNA.

Αυξήσεις τιμών έως και 249%

Οι κρατήσεις ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και πτήσεων έχουν επίσης τριπλασιαστεί, όπως έδειξαν τα στοιχεία της εταιρείας Navan, ενώ οι τιμές των δωματίων σε ορισμένες πόλεις σημείωσαν υπερδιπλάσια αύξηση. Η περιοχή στους καταρράκτες του Νιαγάρα, για παράδειγμα, είδε να αυξάνονται οι τιμές κατά 249%.

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz δήλωσε ότι οι προκαταβολικές κρατήσεις αυτοκινήτων για τις 6 Απριλίου αυξήθηκαν κατά 3.000% στις πόλεις κατά μήκος της διαδρομής της έκλειψης. Η εταιρεία προετοιμάζεται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ημερών, ενισχύοντας το προσωπικό και τον στόλο της σε περιοχές με μεγάλη ζήτηση.

Κάμπινγκ: Αυξηση 9.000% στις κρατήσεις

Με τα περισσότερα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα ακίνητα να είναι κλεισμένα ή να έχουν εκτοξευτεί οι τιμές τους, αρκετοί επιλέγουν τα κάμπινγκ ή τα αυτοκινούμενα για να δουν την έκλειψη.

«Η ζήτηση για κάμπινγκ ήταν τεράστια για αυτή την εβδομάδα», δήλωσε η Alyssa Ravasio, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κάμπινγκ Hipcamp, η οποία είδε τις εβδομαδιαίες κρατήσεις στην περιοχή να αυξάνονται κατά 9.000%.

Η εταιρεία βλέπει επίσης αύξηση των διεθνών επισκεπτών, με κατασκηνωτές από χώρες όπως η Ιαπωνία, η Ισλανδία, η Γερμανία και η Αυστραλία, δήλωσε η Ravasio.

Μέσα από το κανάλι της NASA στο YouTube μπορείτε να παρακολουθήσετε την ολική έκλειψη του ηλίου:

{https://www.youtube.com/watch?v=J5j95RUSLd8}

Με πληροφορίες από Reuters