Ελλάδα

Κολωνός: Εισαγγελική έφεση κατά της μητέρας- Ξανά στο «σκαμνί» για μαστροπεία

Κολωνός: Εισαγγελική έφεση κατά της μητέρας- Ξανά στο «σκαμνί» για μαστροπεία
Η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση για την αθώωση της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό από το αδίκημα της μαστροπείας.

Η απολύτως οριακή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, που αθώωσε κατά πλειοψηφία την 38χρονη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνο, από την κατηγορία της μαστροπείας, οδήγησε την Εισαγγελία Εφετών να επανεξετάσει τη δικογραφία και εντέλει να κρίνει ότι δεν αξιολογήθηκαν επαρκώς τα στοιχεία για την εμπλοκή της 38χρονης και να ασκήσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης μόνο για το αδίκημα της μαστροπείας.

Αυτό σημαίνει ότι στο δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας, στο Εφετείο η μητέρα της ανήλικης θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο, κατηγορούμενη για τη μαστροπεία της κόρης της. Η αθώωσή της για την παιδική πορνογραφια ήταν ομόφωνη, γι αυτό και δεν επιδέχεται έφεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η 38χρονη κατηγορούμενη καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκιση για το πλημελλημα της εκβίασης και κρίθηκε αθώα ομόφωνα για παιδική πορνογραφία και κατά πλειοψηφία 4-3 για το αδίκημα της μαστροπείας. Στην απόφαση πλειοψηφήσαν οι 4 ένορκοι, αντίθετα οι τρεις τακτικοί δικαστές είχαν την άποψη ότι η μητέρα θα έπρεπε να κηρυχθεί ένοχη.

Η 38χρονη μέχρι το Εφετείο παραμένει ελεύθερη, καθώς έχει εκτίσει ήδη την ποινή φυλάκισης που της επιβλήθηκε, λόγω της προσωρινής της κράτησης επι 18 μήνες.