Ελλάδα

Άγιοι Ανάργυροι: «Αστυνομικός μου είπε “κάτσε να τις φας”» - Νέα καταγγελία κακοποιημένης

Άγιοι Ανάργυροι: «Αστυνομικός μου είπε “κάτσε να τις φας”» - Νέα καταγγελία κακοποιημένης Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Στο «φως» ήρθε άλλη μία καταγγελία για το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, από γυναίκα που κακοποιούνταν από τον πρώην σύντροφό της.

Λίγα 24ωρα μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής, μια 28χρονη κατήγγειλε ότι στο παρελθόν είχε πάει και εκείνη στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, λόγω της κακοποίησης που βίωνε, αλλά δεν έλαβε βοήθεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε σε εκπομπή του Mega, υπήρξε φορά που ο πρώην σύντροφός της τη χτυπούσε στον δρόμο και όταν πέρασε περιπολικό, γυναίκα αστυνομικός της είπε «κάτσε να τις φας», επειδή είπε ότι δεν θα έκανε μήνυση στον δράστη.

«Μία μέρα με περίμενε απ’ έξω και από τα μαλλιά με έσερνε. Αυτό δεν μπορώ να το διανοηθώ. Με πέρασε σέρνοντας από τα μαλλιά μπροστά από συνεργείο αυτοκινήτων που είχε μέσα τόσους άντρες και ένας δεν βγήκε ποτέ», δήλωσε η γυναίκα για τα όσα βίωσε όταν ήταν 22 ετών.

Όταν ζήτησε από τον πρώην σύντροφό της να χωρίσουν, εκείνος αρνούνταν να το δεχθεί και την παρακολουθούσε. Έτσι, η γυναίκα πήγε στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.

«Για αρχή είχα πάει και είχα αναφέρει το συμβάν, ότι έχω μία κακοποιητική σχέση. Ότι αφού είχα απομακρυνθεί από αυτόν τον άνθρωπο ερχόταν στη δουλειά μου, με έβρισκε, είχαμε άσχημα σκηνικά και μπροστά σε πολύ κόσμο. Μου είπαν “δεν βλέπουμε να σας έχει χτυπήσει. Απλά δέχεστε απειλές για τη ζωή σας. Εμείς θα το καταγράψουμε”. Έφυγα», περιέγραψε η γυναίκα και σημείωσε ότι δεν την πίστεψαν.

«Το περάσανε σαν καπρίτσιο, ότι έχω τσακωθεί και ότι απλά πήγα να καταγγείλω κάτι για να το κάνω εκδικητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα.

«Με αφήνει το περιπολικό εκεί και συνεχίζω να τρώω ξύλο»

Έπειτα από λίγες ημέρες, δέχθηκε επίθεση από τον πρώην σύντροφό της σε κεντρικό δρόμο των Αγίων Αναργύρων. Κάποια στιγμή, ένα περιπολικό πέρασε από το σημείο.

«Ήμουν επί τρεις ώρες μέσα στη μέση του δρόμου και με χτύπαγε. Σταματάει περιπολικό με άντρα και γυναίκα μέσα, τους ζητάω να με πάνε στο σπίτι μου. Γυρνάει και μου λέει η γυναίκα: “Θα κάνεις μήνυση;”, της λέω: “Όχι” και γυρνάει και μου απαντάει: “Κάτσε να τις φας”. Με αφήνει το περιπολικό εκεί και συνεχίζω να τρώω ξύλο στη μέση του δρόμου», ήταν η σοκαριστική περιγραφή της 28χρονης.

Τελικά, περαστικοί κάλεσαν την Άμεση Δράση. Όταν έφτασαν εκεί αστυνομικοί, κράτησαν τα στοιχεία του δράστη και τον άφησαν να φύγει, σύμφωνα με τα όσα είπε.

«Τους ζήταγα να με πάνε σπίτι μου εφόσον υπήρχε και περιπολικό εκεί, μου είπαν ότι δεν μπορούν να με πάνε σπίτι μου. Τους είπα να μην με αφήσουν εκεί, εμένα το σπίτι μου από εκεί ήταν στα 500 μέτρα με τα πόδια», συμπλήρωσε.

Η γυναίκα φοβόταν να κάνει μήνυση, γιατί δεν ήξερε πώς θα αντιδρούσε ο πρώην σύντροφός της. «Μετά από αυτό, έγινε πάλι το ίδιο πράγμα, με βρήκε και με χτύπησε και πήγα ματωμένη στο τμήμα. Εκεί με τρομάζανε και μου λέγανε ότι: “Πρέπει να κάνεις μήνυση”», δήλωσε.

«Πήγα την πρώτη φορά, μου είπαν “δεν βλέπουμε να είσαι χτυπημένη, δεν βλέπουμε κάτι”, με αμφισβήτησαν. Πήγα τη δεύτερη φορά, ήμουν ματωμένη και πάλι κάτι δεν μου κάνανε. Στους Αγίους Αναργύρους, επειδή ήταν το τμήμα μου και επειδή ήταν αυτό που είχα πάει τουλάχιστον τρεις φορές για το συγκεκριμένο άτομο, δεν βοηθήθηκα ποτέ», συμπλήρωσε.

Όταν άκουσε για τη γυναικοκτονία της Κυριακής, έξω από το ίδιο αστυνομικό τμήμα, όλες αυτές οι μνήμες της ήρθαν ξανά στο μυαλό.

«Ένιωσα πολύ άσχημα που αυτή η κοπέλα δεν κατάφερε να φτάσει σπίτι της, εγώ έπαιρνα τους φίλους μου και με πηγαίνανε… Είχα φίλους. Εγώ άλλαξα διεύθυνση, άλλαξα τηλέφωνα», δήλωσε.