Ελλάδα

Τρεις ξεχωριστές και δωρεάν παραλίες της Αττικής για το Σαββατοκύριακο

Τρεις ξεχωριστές και δωρεάν παραλίες της Αττικής για το Σαββατοκύριακο
Κάποιοι θα αναζητήσουν παραλίες χωρίς συνωστισμό ή ξαπλώστρες, άλλοι πάλι θα κατευθυνθούν σε οργανωμένες παραλίες. Το Dnews προτείνει 3 δωρεάν παραλίες της Αττικής.

Πολύ ζεστό αναμένεται το Σαββατοκύριακο για τη χώρα μας με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 30 βαθμούς. Θερμοκρασία που θα επιτρέψει σε πολλούς Αθηναίους να αναζητήσουν όμορφες παραλίες στην Αττικη για να απολαύσουν τις πρώτες τους βουτιές. Κάποιοι θα αναζητήσουν παραλίες χωρίς συνωστισμό ή ξαπλώστρες, άλλοι πάλι θα κατευθυνθούν σε οργανωμένες παραλίες για να έχουν την επιλογή των παροχών του φαγητού και του ποτού. Κοινό σημείο όλων να αισθανθούν ότι βρίσκονται μακριά από τη «φασαρία» της πόλης δραπετεύοντας έτσι από την καθημερινότητα. Ήλιος και θάλασσα σε διαφορετικά σημεία του λεκανοπεδίου.

Το Dnews προτείνει τρεις παραλίες για το Σαββατοκύριακο

Παραλίες που είναι προσιτές για οικογένειες, άλλες με ελεύθερη είσοδο και φυσικά εκείνες που έχουν beach bar, εστιατόρια και την πρόσβαση σε θαλάσσια σπορ.

Σχοινιάς

Από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής. Μία μεγάλη, με καθαρά νερά, ενδείκνυται για οικογένειες με παιδιά αλλά και εκείνους που θα θελήσουν να απολαύσουν ένα κοκτέιλ βλέποντας την θάλασσα, να φάνε και να πιουν το καφέ τους αλλά και για του πιο αθλητικούς τύπους, που θα διαλέξουν να παίξουν ρακέτες, beach volley, ή κάποιο θαλάσσιο σπορ. Δηλαδή υπάρχει ένα μέρος που είναι μη οργανωμένο και ένα οργανωμένο. Η παραλία βρίσκεται στη βορειοανατολική Αττική στον Μαραθώνα και απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το κέντρο.

Άγιος Νικόλαος - Ανάβυσσος

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι σε κάποιο ελληνικό νησί. Η ομοιότητά της με την πασίγνωστη παραλία του Μπάλου είναι μεγάλη και για αυτό χαρακτηρίζεται ως ο «Μπάλος της Αττικής». Λόγω του σχήματός της είναι μία απο τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες παραλίες του λεκανοπεδίου. Η παραλία απέχει περίπου 35 λεπτά από τη Γλυφάδα και 50 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Μπορείς είτε να πάρεις την δική σου ομπρέλα και να καθίσεις στο μη οργανωμένο κομμάτι της ή να καθίσεις στο οργανωμένο. Πρόκειται για μία αμμώδη παραλία και στη βραχονησίδα υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Λεγραινά ή Καπέ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Βρίσκεται κάτω από τον Ναό του Ποσειδωνα στο Σούνιο και η απόσταση από το κέντρο της Αθήνας είναι 62,7 χιλιόμετρα. Μία παραλία με γαλάζια νερά και άμμο μέσα και έξω. Δεν είναι οργανωμένη, ωστόσο στα πέριξ υπάρχουν πολλές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι, όπως και ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, που μπορεί κάποιος να τον επισκεφτεί. Για τους λάτρεις της της εξερεύνησης και της κολύμβησης μπορούν να «ανοιχτούν» και ν' ανακαλύψουν τις σπηλιές γύρω από την παραλία.