Ελλάδα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σούδα: Σε επιφυλακή λόγω των μποφόρ η Πυροσβεστική

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σούδα: Σε επιφυλακή λόγω των μποφόρ η Πυροσβεστική Φωτογραφία: Intime
Σε απόλυτη επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σούδα, καθώς μπορεί η φωτιά να έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο αλλά η κατάσταση παραμένει δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φώτια στη Σούδα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Τσαπάκο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη neakriti, οι δυνάμεις που φυσικά παραμένουν στο σημείο είναι σε απόλυτη επιφυλακή, ενώ αναμένεται να αφιχθεί και συνδρομή από αέρος και συγκεκριμένα ένα ελικόπτερο τύπου Agusta.

Την ίδια εικόνα, δηλαδή αυτή της ελεγχόμενης κατάστασης, δίνεικι ο γνωστός μετεωρολόγος και αντιδήμαρχος Χανίων Μανόλης Λέκκας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ήχησε το «112», με την Πολιτική Προστασία να καλεί τους κατοίκους του Ναυστάθμου να απομακρυνθούν από την περιοχή.

{https://twitter.com/112Greece/status/1782656276620509551}

Ακολούθησε παράλληλα η εκκένωση του σχολείου ενώ άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών, οι οποιοι τα παρέλαβαν. Όπως ανέφερε στο zarpanews ανεπίσημα ο διευθυντής του σχολείου Αριστόκριτος Τομαζινάκης, ο συναγερμός για φωτιά σήμανε στις 8:30 λίγο μετά την έναρξη της πρώτης διδακτικής ώρας.

Λίγο πριν τις 10 εκκενώθηκε πλήρως το και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, ενώ παράλληλα ένας σταθμός πρώτων βοηθειών έχει στηθεί σε αρματαγωγό όχημα του ναυτικού.

Στο σημείο πνέουν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι οι οποίοι δυσχαιρένουν το έργο της πυρόσβεσης ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω.

{https://youtu.be/4-tfZ7qXm-8?si=gO_1tYpfY-8ylhLm}

{https://youtu.be/cBKoq2ePa7c?si=X_8-FmmLaSg6Iq4A}