Ελλάδα

Κολωνός: Εισαγγελική πρόταση για ακόμη 18 κατηγορούμενους - Ζητά να δικαστούν για κακουργήματα

Κολωνός: Εισαγγελική πρόταση για ακόμη 18 κατηγορούμενους - Ζητά να δικαστούν για κακουργήματα Φωτογραφία: EUROKINISSI
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών «στέλνει» με την πρότασή του, ακόμη 18 κατηγορουμενους για τη σεξουαλικη κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό, ο εισαγγελεας Χρήστος Ντζούρας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο, που σύμφωνα με πληροφορίες αριθμεί περί τις 80 σελίδες, ζητεί την παραπομπή όλων των κατηγορουμένων στη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη φρικιαστική υπόθεση του Κολωνού, σε δίκη για τα κακουργήματα των γενετήσιων πράξεων έναντι αμοιβής με την ανήλικη και της πορνογραφίας ανηλίκων (για ορισμένους εκ των κατηγορουμένων).

Πολλοί εκ των 18 κατηγορουμένων είναι προσωρινά κρατούμενοι στη φυλακή και γι’ αυτούς ο εισαγγελεας ζητά την παράταση της προσωρινής τους κράτησης.

Επιπλεον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ντζουρας αξιολογώντας το σύνολο του αποδεικτικού υλικού ζητά την εξαγωγή αντιγράφου της δεύτερης δικογραφίας, προκειμένου να διερευνηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η εμπλοκή του καταδικασμένου Ηλία Μίχου και στη δεύτερη δικογραφία.

Ο 55χρονος ιδιοκτήτης mini market, στην πρώτη δίκη για την άγρια σεξουαλική κακοποίηση και εκπόρνευση του ανηλίκου παιδιού, καταδικάστηκε σε ισόβια και 27 χρόνια κάθειρξη για το βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης και μαζί με τον αποκαλούμενο «Μιχάλη» που επίσης καταδικάστηκε για την μαστροπεία της ανήλικης σε κάθειρξη 18 ετών, παρέμειναν στη φυλακή.

Αντίθετα, η μητέρα της 12χρονης αθωώθηκε από τις κακουργηματικές κατηγορίες της μαστροπείας και παιδικής πορνογραφίας και βγήκε άμεσα από τη φυλακή καθώς είχε ήδη εκτίσει την ποινή των 20 μηνών που της επιβλήθηκε για εκβιασμό. Ωστόσο, η 38χρονη καταδικασθείσα θα δικαστεί εκ νέου ενώπιον του Εφετείου για τις κακουργηματική πραξη της μαστροπείας, μετά την εισαγγελική έφεση που ασκήθηκε, καθώς η αθώωσή της από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ήταν απολύτως οριακή (4-3).

Οι υπόλοιποι 17 καταδικασμένοι «πελάτες» σε ποινές από λίγους μήνες έως 7 χρόνια κάθειρξη, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη χορήγηση αναστολής έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.