Ελλάδα

Κολυδάς για το κύμα ζέστης: Ας μη βιαζόμαστε, επισφαλείς οι προγνώσεις

Κολυδάς για το κύμα ζέστης: Ας μη βιαζόμαστε, επισφαλείς οι προγνώσεις Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Ο Θοδωρής Κολυδάς διαφοροποιείται από τους συναδέλφους του, η ανάρτησή του για τον καιρό.

«Ας μη βιαζόμαστε», γράφει ο Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του, σχετικά με το κύμα ζέστης που έρχεται τις επόμενες ημέρες, παίρνοντας αποστάσεις από προγνώσεις καιρού συναδέλφων του.

«Πολλοί τρέχουν να προλάβουν να μας ενημερώσουν για το ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα την ερχόμενη εβδομάδα. Ίσως όμως πάνω στη βιασύνη τους ξεχνούν να παρατηρήσουν ότι ήδη από την Κυριακή υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των μοντέλων, καθιστώντας αρκετά επισφαλείς τις προγνώσεις», επισημαίνει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Η ζέστη βέβαια έρχεται, ξεκαθαρίζει, σημειώνοντας ότι αυτό διακρίνεται από τη μεταβολή των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850hPa.

{https://x.com/KolydasT/status/1795777040177561711}

Καιρός: Πάνω από 30 βαθμούς το θερμόμετρο σήμερα

Πάντως και σήμερα ο καιρός είναι καλοκαιρινός και η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που κατέγραψαν οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν 30,5 βαθμοί Κελσίου, στη Στυλίδα. Στα Τρίκαλα το θερμόμετρο έφτασε στους 30,2 βαθμούς, όσους έδειξε και στα Ψαχνά Ευβοίας.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ έως και την Κυριακή

Ανοδική πορεία θα ακολουθήσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ και το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμα και στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο, Πέμπτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες και στα ορεινά της βόρειας χώρας μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 27-29, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30-31 και στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές βροχές ή μπόρες αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία.

Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 28-30 βαθμούς στην ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Πιο ζεστή ημέρα θα είναι το Σάββατο, καθώς το θερμόμετρο θα δείξει 32-33 βαθμούς στην ηπειρωτική χώρα, 27-29 στα νησιά και 30-31 στην Κρήτη. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν κατά τόπους μπόρες.

Τέλος, την Κυριακή ο υδράργυρος στο θερμόμετρο θα «σκαρφαλώσει» λίγο ψηλότερα και θα φτάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στη βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28-31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33-35 και στα νησιά τους 30-31 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές μπόρες ενδέχεται να σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας το μεσημέρι.