Ελλάδα

Η Μαρία Καρυστιανού στο «Αλ τσαντίρι νιουζ»: «Δεν έχω τίποτα άλλο να χάσω πια»

Η Μαρία Καρυστιανού στο «Αλ τσαντίρι νιουζ»: «Δεν έχω τίποτα άλλο να χάσω πια» Φωτογραφία: Χ
«Βλέπαμε αλλά δεν καταλαβαίναμε τι μας γινόταν» είπε η Μαρία Καρυστιανού που ήταν καλεσμένη του Λάκη Λαζόπουλου.

Με μία συγκλονιστική μαρτυρία της η Μαρία Καρυστιανού, η πρόεδρος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, καλεσμένη του Λάκη Λαζόπουλου στην θεατρική παράσταση «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», ανέβηκε στη σκηνή και μίλησε για το έγκλημα των Τεμπών.

Η Μαρία Καρυστιανού μίλησε για «μία δολοφονία από το κράτος» για το ξυλόλιο και την απάτη που συμβαίνει με τη μετακίνησή του. «Δεν έχω τίποτα άλλο να χάσω πια, μόνο να κερδίσω» είπε η Μαρία Καρυστιανού.

Για το μπάζωμα η Μαρία Καρυστιανού  είπε πως «Βλέπαμε αλλά δεν καταλαβαίναμε τι μας γινόταν. Σαφώς ήταν σε πανικό. Όταν μέσα σε 6-7 ώρες οι μπουλντόζες ξεκίνησαν να μεταφέρουν χώμα με τα φορτηγά. Εμείς ήμασταν αλλού δεν καταλαβαίναμε. Οι εισαγγελεί, οι δικαστές δεν καταλαβαίναν; Κανείς δεν καταλάβαινε;» διερωτήθηκε.

{https://twitter.com/prezatv/status/1795621804632899947}

Συνέχισε όμως λέγοντας πως «Έτσι λειτουργεί η συγκάλυψη. Όλοι είχαν εντολές. Και οι δημοσιογράφοι γνώριζαν. Έγινε μια δολοφονία 57 ανθρώπων από κει και πέρα μετά το συμβάν αυτό είναι κάτι εναντίον όλης της κοινωνίας. Την ανυπαρξία της δικαιοσύνης, της ελεύθερης ενημέρωσης, της επιβολής των πολιτικών με το έτσι θέλω, ότι είναι άρχοντες και θα κάνουν ό,τι θέλουν πέρα από τους νόμους. Θεωρούν ότι επειδή το έπρατταν τόσα χρόνια εμείς θα συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί πια. Και αυτό είναι κάτι που θα πετύχουμε όλοι μαζί. Και είμαστε πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε σε αυτό».

Η Μαρία Καρυστιανού μίλησε και για το τι περιμένουν οι συγγενείς αλλά και το κόλπο με το ξυλόλιο.

«Οι ελπίδες για τους περισσότερους συγγενείς είναι λίγες όσο αφορά τον ελληνικό χώρο έχουμε όμως αρκετές ελπίδες από έξω.

{https://twitter.com/Marka2free/status/1795709005165371747}

«Με έρευνα οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι κάποιους μήνες πριν είχε γίνει κατάσχεση, Το ξυλόλιο επειδή είναι παράνομο υλικό έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη, Το κόλπο ωστόσο για τη μεταφορά του είναι ότι αφού κατάσχεται από το Τελωνείο αυτό μπαίνει για κάποιο λόγο σε πλειστηριασμό και γίνεται νόμιμο. Φυσικά δεν φαίνεται πουθενά ποιος το αγόρασε. Αυτά αναζητούμε μέσω του ανακριτή. Και νόμιμα το παίρνει και το μεταφέρει ο αγοραστής» όπως αποκάλυψε η Μαρία Καρυστιανού.

Κλείνοντας ζήτησε δικαίωση για τους 57, δικαίωση για το Μάτι, δικαίωση για όλους όσοι δολοφονήθηκαν μέσα από το κράτος. Δικαίωση να μην ξανασυμβεί αυτό ποτέ. Δικαίωση να ζούμε όπως ζουν οι υπόλοιποι στην Ευρώπη που τους βλέπουμε και τους ζηλεύουμε πολλές φορές. Και θα το έχουμε».