Ελλάδα

Μαρουσάκης για καύσωνα: Από Τετάρτη έως Παρασκευή, «καυτό» τριήμερο με 42αρια

Μαρουσάκης για καύσωνα: Από Τετάρτη έως Παρασκευή, «καυτό» τριήμερο με 42αρια Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ο καύσωνας είναι προ των πυλών και όπως όλα δείχνουν θα έχουμε ένα «καυτό» τριήμερο μέχρι την Παρασκευή που θα δοκιμάσει για τα καλά τις αντοχές των πολιτών.

Το επόμενο κύμα καύσωνα είναι προ των πυλών με τις υψηλές θερμοκρασίες, την σκόνη και τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» στην ατμόσφαιρα.

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, επεξηγεί το πώς θα κινηθούμε σε επίπεδα ζέστης και θερμοκρασίων Κελσίου μιας και οι μέρες που θα ακολουθήσουν από αρχ΄ές της εβδομάδας θα είναι ιδιαίτερα θερμά. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας του, η κορύφωση του φαινομένου αναμένεται Τετάρτη με Παρασκευή. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν έως και 42 βαθμούς Κελσίου.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης, ότι αυτές οι θερμοκρασίες είναι 8-10 βαθμούς πιο υψηλές από τις συνηθισμένες για την εποχή. Το φαινόμενο θα αποκλιμακωθεί από την Παρασκευή και μετά. Όμως, ο κ. Μαρουσάκης, υπογραμμίζει ότι θα παραμείνει ζεστός ο καιρός, με υψηλότερες από τις συνηθισμένες για την εποχή θερμοκρασίες.

Τα 4 σημεία που χρήζουν προσοχής για τον καύσωνα

kausonas marousakis 0484f

Τα σημεία που αξίζει να εστιάσουμε στην ανάρτηση Μαρουσάκη είναι το γεγονός ότι ναι μεν θα έχουμε καύσωνα αλλά η κορύφωση του επεισοδίου δεν φαίνεται να έχει μεγάλη διάρκεια. 

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

ΝΕΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΥΜΑ ΖΕΣΤΗΣ

Μια αρκετά σταθερή εικόνα έχει αρχίσει και διαμορφώνεται σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία. Δείτε το νεότερο άρθρο μας όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας.

https://marousakis.gr/ischyro-kyma-zestis-neoteri.../

Στο διάγραμμα θερμοκρασίας που επεξεργαστήκαμε μπορείτε να διαβάσετε τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε μελετώντας τα μετεωρολογικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας. Δεν πρόκειται για κάτι το ακραίο, δεν πρόκειται για κάτι το πρωτόγνωρο και μάλιστα η κορύφωση αυτού του επεισοδίου δεν φαίνεται να έχει μεγάλη διάρκεια (υπολογίζουμε περίπου τρεις ημέρες).

Καλό υπόλοιπο Σαββάτου σε όλες και όλους!

{https://www.facebook.com/photo/?fbid=7592705604130868&set=a.778403198894510}