Ελλάδα

Δολοφονία 11χρονης - Πύργος: Δίωξη για ανθρωποκτονία, απόπειρα βιασμού και 3 ακόμα αδικήματα στον 37χρονο

Δολοφονία 11χρονης - Πύργος: Δίωξη για ανθρωποκτονία, απόπειρα βιασμού και 3 ακόμα αδικήματα στον 37χρονο Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ
Ο 37χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης στον Πύργο ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή στην Ανακρίτρια Ηλείας.

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από δόλο, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοκατοχή απήγγειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας στον 37χρονο θείο και δράστη της στυγερής δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής στον Πύργο.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας μετέβη νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και απήγγειλε κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της 11χρονης. Στη συνέχεια τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση στην Ανακρίτρια Ηλείας.

Ο 37χρονος παρουσιάστηκε χωρίς την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης σύμφωνα με το PatrisNews, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες παραμένει άγνωστο αν η απολογία του θα γίνει στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου ή αν η Ανακρίτρια Ηλείας θα μεταβεί στο κτίριο της αστυνομίας για λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα, συγγενείς της 11χρονης, κύκλωσαν το περιπολικό που μετέφερε τον δολοφόνο και με μανία άρχισαν να το χτυπούν, ενώ όπως φαίνεται και στο βίντεο κάποια στιγμή άνοιξαν την πόρτα του περιπολικού και επιχείρησαν να τον λιντσάρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, κατά την διάρκεια της κατάθεσής του στους αστυνομικούς, ο δράστης ομολόγησε πως «της πρότεινα να συνευρεθούμε».

«Αυτή αντέδρασε, αρνήθηκε και είπε ότι θα το πει στους γονείς της. Την σκότωσα με το καταβίδι που είχα στο αυτοκίνητο».  Ο δολοφόνος της 11χρονος φέρεται να πέταξε κάπου μέσα στον βάλτο το φονικό όπλο, ενώ ήταν και εκείνος που υπέδειξε το σημείο στο οποίο άφησε την σορό.

Γιατί κυκλοφόρουσε ελεύθερος ο δράστης

Οργή προκαλεί από την πρώτη στιγμή η είδηση πως ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στον Πύργο, αν και καταδικασμένος σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό 14χρονης, κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Σημειώνεται πως η προεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα- Χριστοδουλέα ζήτησε σήμερα την καθαρογραμμένη απόφαση του Μικτου Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, σύμφωνα με την οποία ο 37χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό και ασέλγεια 14χρονης σε 9 χρόνια κάθειρξη, αλλά το δικαστήριο του έδωσε αναστολή έως την έφεση, αν και δεν είχε λευκό ποινικο μητρώο - επιβάλλοντάς του μόνο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης να πλησιάζει την 14χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση των δικαστών να δώσουν αναστολή στον επικίνδυνο Ρομά και να τον αφήσουν ελεύθερο, φαίνεται να είναι αναιτιολόγητη και να μη βασίζεται σε ισχυρά επιχειρήματα για την ακινδυνότητα του καταδικασθέντα για ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα.

Ο 37χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και πριν τη διάπραξη βιασμού σε βάρος της 14χρομης είχε βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν, καθώς είχε καταδικάσει για κλοπές και αλλά κακουργηματα!

Ο Άρειος Πάγος ζήτησε τον Πειθαρχικό έλεγχο και των τριών Δικαστων της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου που σημειωτέον είναι γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελεας της έδρας.