Ελλάδα

Δομοκός: Σύλληψη 29χρονου για φωτιές - Ομολόγησε δύο εμπρησμούς

Δομοκός: Σύλληψη 29χρονου για φωτιές - Ομολόγησε δύο εμπρησμούς
Μάλιστα, ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης της φωτιάς που εκδηλώθηκε στις 8 Αυγούστου 2022 σε δασική έκταση στο Δομοκο, όπου κάηκαν τότε 2.500 στρέμματα δασικής έκτασης.

Προφυλακιστέος κρίθηκε σήμερα μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 29χρονος κτηνοτρόφος που συνελήφθη στις 13 Ιουνίου για φωτιές από πρόθεση, σε αγροτοδασικές εκτάσεις, στην περιοχή Πετρωτό του Δήμου Δομοκού.

Ειδικότερα, ο 29χρονος συνελήφθη προχθές το βράδυ από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος και μετά από πιέσεις ομολόγησε ότι είχε βάλει φωτιά χθες στη περιοχή Πετρωτό του δήμου Δομοκού σε αγροτική έκταση.

«Μου αρέσει να βλέπω τα εναέρια να κάνουν ρίψεις νερού»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο 29χρονος ανέφερε «Έβαλα φωτιά γιατί ήθελα να καθαρίσω την περιοχή. Μου αρέσει να βλέπω τα εναέρια να πετούν και να κάνουν ρίψεις νερού»

Ομολογησε επίσης ότι ήταν ο δράστης και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 8 Αυγούστου του 2022 σε δασική έκταση στην ίδια περιοχή από την οποία κάηκαν δυόμιση χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.