Ελλάδα

Ακαθάριστα οικόπεδα, «βουνό» η καύσιμη ύλη στους δρόμους

Ακαθάριστα οικόπεδα, «βουνό» η καύσιμη ύλη στους δρόμους
Δείτε εικόνες και βίντεο από Βαρυμπόμπη και Αρτέμιδα. Κάτοικοι στους πρόποδες της Πάρνηθας ξεσπούν. Ίδια δυστυχώς η εικόνα και στην Ανατολική Αττική.

Την ώρα που Πολιτική Προστασία, Πυροσβεστική, Δήμοι και Περιφέρειες βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό λόγω των δεκάδων πυρκαγιών που ξεσπούν σε όλη τη χώρα μια βόλτα από την περιοχή της Βαρυμπόμπης, εκεί όπου τον Αύγουστο του 2021 η μανία της φωτιάς κατέκαψε τα πάντα, η εικόνα προβληματίζει.

Στα βίντεο του Dnews βλέπετε οικόπεδα σπιτιών που είχαν γίνει παρανάλωμα του πυρός να παραμένουν ακαθάριστα. Ξερά χόρτα, σκουπίδια, πεταμένα κλαδιά κινδυνεύουν να αρπάξουν με την πρώτη ευκαιρία. Και όλα αυτά σε μια πολύπαθη περιοχή ακριβώς δίπλα σε σπίτια που κατοικούνται.

Κάτοικοι στους πρόποδες της Πάρνηθας ξεσπούν και αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Κάποιοι γλιτώσαμε τα σπίτια μας το 2021. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για να μην δούμε εκείνες τις εικόνες ξανά. Για να μη ζήσουμε ξανά τον ίδιο εφιάλτη.»

{https://www.youtube.com/watch?v=sianDUEvJ-k}

{https://www.youtube.com/watch?v=3e7bh9g_-tg}

Ίδια δυστυχώς η εικόνα και στην Ανατολική Αττική. Στις σοκαριστικές φωτογραφίες ντοκουμέντο του Dnews από τις οδούς Ραγκαβή και Μομφεράτου στην Αρτέμιδα ολόκληρα κλαδιά πεύκων που έχουν ξεραθεί βρίσκονται στοιβαγμένα στους δρόμους ανάμεσα στα σπίτια της περιοχής. Οι κάτοικοι καταγγέλουν ότι μετά το Πάσχα συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ έκοψε τους κορμούς καθώς εμπόδιζαν τα καλώδια και από τότε δεν έχουν μαζευτεί θέτοντας σε κίνδυνο τις περιουσίες και τις ζωές των πολιτών που μένουν σε απόσταση αναπνοής.

akatharista_1_fecee.jpgakatharista2_2cfcf.jpgakatharista3_7afa4.jpg