Ελλάδα

Νέες εξελίξεις για τη θαλαμηγό και τη φωτιά στην Ύδρα

Νέες εξελίξεις για τη θαλαμηγό και τη φωτιά στην Ύδρα
Διχογνωμία μεταξύ Λιμενικού και Πυροσβεστικής για την φωτιά στην Ύδρα προκύπτει τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με το Mega.

Στο λιμεναρχείο Σαρωνικού στην Γλυφάδα, πέρασαν την νύχτα οι 13 συλληφθέντες, μέλη πληρώματος της θαλαμηγού Περσεφόνη, για την οποία οι ενδείξεις δείχνουν ότι από εκεί ξεκίνησε με βεγγαλικά η φωτιά στον όρμο Μπίστη, και επεκτάθηκε στο δάσος της Ύδρας, το μοναδικό του νησιού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει διχογνωμία μεταξύ Λιμενικού και πυροσβεστικής καθώς σύμφωνα με το Λιμενικό δεν έχουν εντοπιστεί ευρήματα μέσα στην θαλαμηγό, η οποία έχει κατασχεθεί, καi δεν μπορούν να κατοχυρώσουν από καταθέσεις ότι μέσα από το σκάφος ξεκίνησαν τα βεγγαλικά που προκάλεσαν στην συνέχεια την φωτιά.

Και αυτό γιατί η κατηγορία βασίζεται στην μαρτυρία ενός καπετάνιου που βρισκόταν με το σκάφος του σε έναν γειτονικό όρμο, άκουσε κρότο και λάμψη ωστόσο δεν είδε τα βεγγαλικά.

Ο συγκεκριμένος καπετάνιος δεν παρουσιάστηκε αυτοβούλως, αλλά κλήθηκε, μετά από έρευνα για τα περιπλέοντα σκάφη την ώρα εκείνη. Ο καπετάνιος υποστήριξε τα άνωθι, και η θαλαμηγός ήταν αυτή του βρισκόταν εγγύτερα του γεγονότος βάσει του στίγματος.