Ελλάδα

Ένοχοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης για τη δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου

Ένοχοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης για τη δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου
Την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο επισφράγισε την πρωτόδικη απόφαση, καταδικάζοντας τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για τη θανατηφόρα σωματική βλάβη του 33χρονου ακτιβιστή.

Στη δικαστική αίθουσα επικρατεί από νωρίς το πρωί το αδιαχώρητο από συλλογικότητες. Την απόφαση υποδέχτηκαν με ανακούφιση οι γονείς και ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου. Στο πλευρό της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου βρέθηκε η Μάγδα Φύσσα.

Την απόρριψη των ελαφρυντικών στους δυο καταδικασθέντες πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, Στέλιος Κωσταρέλος. 

«Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου εκνευρισμένος από τις φθορές στο κατάστημά του, μπορούσε να αποφύγει το αποτέλεσμα, αν άνοιγε την πόρτα και δεν τον κρατούσε εγκλωβισμένο μέσα. Δεν δικαιολογείται η αξιόποινη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, που χτύπησε το θύμα, δίνοντας την πιο καίρια κλωτσιά στο κεφάλι του θύματος, ρίχνοντάς τον στο οδόστρωμα», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός για τον κοσμηματοπώλη. 
 
Για τον 61χρονο μεσίτη ανέφερε σχετικά «στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι ενήργησε ενστικτωδώς. Ο ισχυρισμός ότι άρχισε τις κλωτσιές από αλτρουιστικά αισθήματα δεν ευσταθεί.  Δεν προκλήθηκε από το θύμα. Δεν υπήρξε έμπρακτη μετάνοια και μεταμέλεια», ανέφερε ο κ. Κωσταρέλος. 
 
Το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.