Ελλάδα

Το «Μαϊάμι» της Χαλκίδας είναι η παραλία που πρέπει οπωσδήποτε να πας με τα παιδιά

Το «Μαϊάμι» της Χαλκίδας είναι η παραλία που πρέπει οπωσδήποτε να πας με τα παιδιά Φωτογραφία: YOUTUBE/ haanity
Με τον καύσωνα να μας πολιορκεί, αυτή η παραλία με τα πεντακάθαρα νερά σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα είναι ό,τι πρέπει!

Το Σαββατοκύριακο και πόσο μάλλον τώρα που η θερμοκρασία έχει χτυπήσει κόκκινο μια απόδραση στην παραλία για μπάνιο επιβάλλεται και με το παραπάνω. Αν έχεις μικρά παιδιά και θέλεις όλοι να απολαύσετε αυτήν την έξοδο, μια παραλία εγγύηση για την διασκέδαση όλων είναι η παραλία Αλυκές στη Χαλκίδα.

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, είναι μια κατεξοχήν οικογενειακή παραλία για να απολαύσετε μικροί μεγάλοι το μπάνιο σε πεντακάθαρα γαλανά νερά, να κάνετε ηλιοθεραπεία ενόσω τα πιτσιρίκια φτιάχνουν κάστρα, πύργους και ό,τι άλλο σκαρφιστούν στην άμμο. 

Τιρκουάζ αβαθή νερά και τεράστια αμμουδιά: Τι άλλο να ζητήσουν τα παιδιά από μια παραλία;

Αμμουδερή, με γαλάζια ρηχά νερά θα απολαύσετε τις βουτιές σας, χωρίς να καραδοκεί ο κίνδυνος πνιγμού. Οι λουόμενοι και οι οικογένειες που την επισκέπτονται φανατικά την αποκαλούν το «Μαϊάμι» της Χαλκίδας.Ένα μεγάλο μέρος είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες και ντουζιέρες. Βέβαια υπάρχουν σημεία όπου μπορείτε να στήσετε την ομπρέλα σας. Τόσο τα παιδιά όσο κι εσείς θα την απολαύσετε, γιατί δεν πιάνει κύμα. 

{https://www.youtube.com/watch?v=EFOHSk5CymA}

Πώς θα φτάσετε στην παραλία Αλυκές

Η παραλία Αλυκές βρίσκεται μόλις 2 χλμ από τον οικισμό της Δροσιάς, μόλις 7 χλμ από τη Χαλκίδα και 70 χλμ από την Αθήνα. Η πρόσβαση με το αυτοκίνητο είναι πολύ εύκολη αφού μόλις φτάσετε στο χωριό Δροσιά, μετά την πλατεία στα 300 μέτρα στρίβετε δεξιά προς παραλία Αλυκών.