Ελλάδα

Η παραλία «διαμάντι» της Αττικής με τον εντυπωσιακό βυθό!

Η παραλία «διαμάντι» της Αττικής με τον εντυπωσιακό βυθό! Φωτογραφία: tripadvisor.com.gr
Αν αναζητάς μια απόδραση για βουτιές που θα ξεκουράσει σώμα και πνεύμα τότε αυτή η παραλία θα γίνει ο αγαπημένος σου προορισμός!

Οι λάτρεις της Αθηναϊκής Ριβιέρας ορκίζονται στις ομορφιές των δημοφιλών παραλιών όμως υπάρχουν και ορισμένες καλά κρυμμένες επιλογές σε αυτό το παραλιακό μέτωπο που είναι ό,τι ακριβώς αναζητούν όσοι ψάχνουν για βουτιές σε πεντάκαθαρα νερά, μακριά από την πολυκοσμία.

Βρίσκεται στο Σούνιο, δηλαδή περίπου 1 ώρα από το κέντρο της Αθήνας, πριν φτάσετε στα Λεγραιννά και μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Η παραλία Χρηστέα που δεν την γνωρίζουν πολλοί έχει σήμα κατατεθέν την απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά, τα σχετικά ρηχά της νερά αλλά και το γεγονός ότι έχει έναν εντυπωσιακό βυθό που ενδείκνυται για βουτιές με μάσκα και snorkeling, την περίφημη κατάδυση με αναπνευστήρα. Οι λάτρεις αυτής της δραστηριότητας επιλέγουν αυτή την παραλία καθώς δεν δυνατή ένταση και ισχυρά θαλάσσια ρεύματα. Βρείτε ένα ενδιαφέρον σημείο και θα ενθουσιαστείτε από τα ζωντανά χρώματα και την πολύ όμορφη θαλάσσια ζωή.

Φτάνοντας εκεί θα κάνετε το μπάνιο σας χωρίς να ταλαιπωρηθείτε από τις οργανωμένες παραλίες που στοιβάζονται οικογένειες και λουόμενοι στις ξαπλώστρες, αλλά αντιθέτως θα απολαύσετε τις βουτιές σας ανενόχλητοι και να απλώσετε την πετσέτα σας όπου θέλετε χωρίς να στριμώχνεστε.

Είναι η ιδανική επιλογή για μια οικογένεια που θέλει να περάσει όλη τη μέρα στη θάλασσα εξαιτίας του γεγονότος ότι τα πιτσιρίκια δεν διατρέχουν φόβο πνιγμού στα ρηχά αλλά και η αμμουδιά τους δίνει την πρώτη ύλη για να παίξουν με τις ώρες φτιάχνοντας κάστρα και ό,τι άλλο σκαρφιστούν.