Ελλάδα

Pulse: «Μουδιασμένη» η ελληνική κοινωνία για την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών - Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ

Pulse: «Μουδιασμένη» η ελληνική κοινωνία για την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών - Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ Φωτογραφία: Pexels
Προβάδισμα της ΝΔ, καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse με σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, με την πλειοψηφία ωστόσο των Ελλήνων πολιτών να στέκουν οριακά αρνητικοί στο δικαίωμα τεκνοθεσίας των ομόφιλων ζευγαριών.

Διχασμένες εμφανίζονται οι απόψεις για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία σε πρόσφατη Δημοσκόπηση της Pulse. Ενώ, γι άλλη μία φορά καταγράφεται ως νικητής του πολιτικού μπραντεφέρ με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Οι συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση της Pulse απάντησαν για το ζήτημα του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, όπου το 46% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει μάλλον/σίγουρα αρνητικά τον πολιτικό γάμο, ενώ το 45% δηλώνει σίγουρα/μάλλον θετικά. Ωστόσο, στην ερώτηση «πολιτικός γάμος ζευγαριών του ίδιου φύλου: με ποια τοποθέτηση συμφωνείτε περισσότερο;» η ζυγαριά γέρνει στο «ναι», αφού το 52% απαντά «θα επιθυμούσα να επιτραπεί» (20%) ή «δεν έχω πρόβλημα αν επιτραπεί» (32%). Το 33% δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να μην επιτραπεί, ενώ ο ένας στους δέκα δηλώνει ότι του είναι αδιάφορο τι θα γίνει. Διαφορετική είναι εικόνα σχετικά με τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών, με το 56% των ερωτηθέντων να απαντά μάλλον/σίγουρα αρνητικά στην ερώτηση «πώς αντιμετωπίζετε τη νομική αναγνώριση των παιδιών που μεγαλώνουν από ζευγάρια του ίδιου φύλου;». Αντιθέτως το 36% απαντά στο ίδιο ερώτημα σίγουρα/μάλλον θετικά.

Στο πιο εξειδικευμένο ερώτημα, «αναγνώριση παιδιών ζευγαριών του ίδιου φύλου: με ποια τοποθέτηση συμφωνείτε περισσότερο;», το 42% δηλώνει ότι θα προτιμούσε ή δεν έχει πρόβλημα αν επιτραπεί η νομική αναγνώριση των παιδιών που μεγαλώνουν από ζευγάρια του ίδιου φύλου, ενώ το 47% απαντά ότι θα επιθυμούσε να μην επιτραπεί. Υπάρχει και ένα 5% των ερωτηθέντων που δηλώνει αδιάφορο.

Δημοσκόπηση Pulse: Πρόθεση ψήφου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Pulse, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστά 31,5% στην πρόθεση ψήφου ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 12% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, η Ελληνική Λύση με 5%, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες με 3%, η η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5% , ενώ η Νέα Αριστερά συγκεντρώνει 2% όσο και το ΜέΡΑ25.

Αναλυτικά τα ποσοστά έχουν ως εξής:

  • ΝΔ: 31,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 12 %
  • ΠΑΣΟΚ: 13 %
  • ΚΚΕ: 8,5 %
  • Σπαρτιάτες: 3 %
  • Ελληνική Λύση: 5 %
  • Νίκη: 3 %
  • Πλεύση Ελευθερίας: 2,5 %
  • ΜεΡΑ24: 2 %
  • Νέα Αριστερά: 2 %
  • Άλλο κόμμα: 2,5 %

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση με τα επιπλέον σχετικά ερωτήματα για «Μη κρατικά πανεπιστήμια» αλλά και για την «Οπαδική βία- μέτρα για την αντιμετώπισή της»

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

Pulse