Διεθνή

Υπέκυψε στα τραύματά της η βουλευτίνα Τζο Κοξ

Υπέκυψε στα τραύματά της η βουλευτίνα Τζο Κοξ Υπέκυψε στα τραύματά της η βουλευτίνα Τζο Κοξ
Η βουλευτίνα Τζο Κοξ που είχε δεχτεί επίθεση ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους της στην περιφέρειά της, υπέκυψε στα τραύματά της, ανακοίνωσε η αστυνομία. Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα κίνητρα του δράστη.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ενημέρωσε πως δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην εκδήλωση υπέρ της παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε., η οποία θα διεξαχθεί στο Γιβραλτάρ, λόγω της δολοφονικής επίθεσης στη βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ.

"Είναι σωστό που διακόπηκαν όλες οι εκστρατείες μετά τη φριχτή επίθεση στην Τζο Κοξ. Δεν θα συμμετάσχω στην αποψινή συγκέντρωση στο Γιβραλτάρ", έγραψε στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Γιβραλτάρ.

Η "Vote Leave", η επίσημη εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ανακοίνωσε επίσης ότι αναβάλλει για σήμερα τις εκδηλώσεις της, με αφορμή την επίθεση σε βάρος της Κοξ. Νωρίτερα, την ίδια απόφαση είχε λάβει και η επίσημη εκστρατεία υπέρ της παραμονής, η "Britain Stronger In Europe".

Η Κοξ έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ και συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία. Μολονότι ένας αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι ο άνδρας που της επιτέθηκε φώναξε το σύνθημα "Πρώτα η Βρετανία", δεν είναι σαφές αν η πράξη του σχετίζεται με το δημοψήφισμα. Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News ότι η βουλευτίνα επενέβη στον καυγά δύο ανδρών και ότι ο ένας από αυτούς τράβηξε όπλο και πυροβόλησε δύο φορές.

"Είδα ανθρώπους να τρέχουν προς τη (δημοτική) βιβλιοθήκη. Βγήκα από το εστιατόριο μαζί με άλλους δύο... είδαμε έναν άνδρα που φορούσε ένα βρόμικο, λευκό καπέλο του μπέιζμπολ και γκρίζο τζάκετ να παλεύει με έναν άλλο", είπε ο Χίσεμ Μπεν-Αμπντάλα. "Ξαφνικά, αυτός ο τύπος τράβηξε όπλο... Έμοιαζε με όπλο του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου ή με κάτι αυτοσχέδιο, δεν ήταν το είδος του όπλου που βλέπουμε συνήθως. Πυροβόλησε μια φορά, εγώ απομακρύνθηκα τρέχοντας και μετά άκουσα τον δεύτερο πυροβολισμό", υποστήριξε ο μάρτυρας.