Διεθνή

Ρέντσι: H ιταλική oικονομία πάει καλύτερα

Ρέντσι: H ιταλική oικονομία πάει καλύτερα Ρέντσι: H ιταλική oικονομία πάει καλύτερα
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, δήλωσε κατά την παρέμβασή του στο διεθνές οικονομικό φόρουμ του ιδρύματος Αμπροζέτι, πως «η ιταλική oικονομία πάει καλύτερα, αλλά πρέπει να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες».

Επικαλούμενος τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο Ρέντσι πρόσθεσε: «πήγαμε καλύτερα αλλά δεν χρειάζομαι γκάλοπ για να σας πω ότι αυτό το καλύτερα δεν αρκεί».

Υπενθύμισε επίσης ότι «με την κυβέρνησή του, η Ιταλία ξανακέρδισε 585.000 θέσεις εργασίας» ενώ ο ίδιος αρχικά «θα ήταν ικανοποιημένος και με ένα αποτέλεσμα κατά 50% χαμηλότερο».

«Το δημόσιο έλλειμμα στην Ιταλία είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δέκα ετών και θα συνεχίσει να μειώνεται», τόνισε παράλληλα ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, σύμφωνα με τον οποίο δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι «η Ισπανία έχει πετύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη επειδή η σχέση του ελλείμματος ως προς το ΑΕΠ της έχει αγγίξει το 5%».

«Η πρόκληση του 2016 δεν είναι η οικονομία. Όχι διότι πάει καλά, κάθε άλλο, αλλά επειδή υπάρχουν διάφορα πολιτικά θέματα στο τραπέζι της διεθνούς κοινότητας, τα οποία απαιτούν καινοτόμες απαντήσεις», κατέληξε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός.