Διεθνή

Οι ΗΠΑ έριξαν ρουκέτες με στόχο το ISIS -K - Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες (εικόνες & βίντεο)

Οι ΗΠΑ έριξαν ρουκέτες με στόχο το ISIS -K - Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες (εικόνες & βίντεο) Φωτογραφία: @realRabiaSadat twitter
Οι ΗΠΑ έριξαν ρουκέτες με στόχο το ISIS -K νωρίτερα. Νωρίτερα μαρτυρίες ανέφεραν πάντως ότι μια ρουκέτα έπεσε σε ένα σπίτι κοντά στην Καμπούλ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τραυματίες και νεκροί αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Αναστάτωση προκλήθηκε πάλι στην Καμπούλ καθώς σημειώθηκε νέα έκρηξη σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν αφγανικά ΜΜΕ. Την είδηση μετέδωσαν και δημοσιογράφοι του AFP ενώ δύο αυτ΄όπτες μάρτυρες είπαν στον ότι η έκρηξη πιθανόν να οφείλεται σε επίθεση με ρουκέτα.

Νεότερες πληροφορίες από το Reuters αναφέρουν  επίσης ότι οι ΗΠΑ έριξαν ρουκέτες στην Καμπούλ με στόχο μέλη του ISIS-K νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που διατηρούν την ανωνυμία τους.

 Οι ίδιοι, διατηρώντας την ανωνυμία τους, είπαν ότι το πλήγμα είχε ως στόχο ύποπτα μέλη του ISIS-K, του αφγανικού παραρτήματος του Ισλαμικού Κράτους που ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ την Πέμπτη.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι επικαλούνται τις πρώτες πληροφορίες και ότι αυτές πιθανόν να αλλάξουν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, το αμερικανικό πλήγμα είχε στόχο καμικάζι, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκινήτο και κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για να προχωρήσει σε δεύτερη επίθεση, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης.

 Το ρωσικό sputniknews.com πάντως μεταδίδει και βίντεο το οποίο παρουσιάζει σαν βίντεο ντοκουμέντο από το πλήγμα. 

{https://twitter.com/realRabiaSadat/status/1431959558898032643?s=20}

Σύμφωνα μάλιστα με το Aamaj News, η έκρηξη προκλήθηκε μετά από ρουκέτες που έπληξαν την περιοχή Khawaja Bughra κοντά την Καμπούλ. 

{https://twitter.com/MuslimShirzad/status/1431958249746673664?s=20}

Tην είδηση μεταφέρει και δημιοσιογράφος BBC (Secunder Kermani) αναφέροντας ότι επιβεβαιώνει την είδηση και το Υπουργείο Υγείας του Αφγανιστάν σύμφωνα με το RT. 

Σύμφωνα με το 1TV, ένα παιδί έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν, ενώ άλλα ΜΜΕ κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες.

FWTO1

{https://twitter.com/karimi_shafi/status/1431961843074015236?s=20}

{https://twitter.com/karimi_shafi/status/1431961843074015236?s=20}

Nεότερες μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια ρουκέτα έπληξε ένα σπίτι κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ένα πυκνό σύννεφο καπνού «πνίγει» το σημείο της έκρηξης και σιγα σιγά στο twitter ο κόσμος ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο. 

Πρίν από λίγες ημέρες μια τρομοκρατική επίθεση του ISIS-Κ στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, κόστισε τη ζωή σε περίπου 200 ανθρώπους. 'Εκτοτε η ανησυχία και το φόβος για νέες επιθέσεις είναι συνεχόμενη ενώ ο αμερικανική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει ότι μια νέα επίθεση είναι πιθανή. 

 Πηγή¨¨¨: https://sputniknews.com, RT