Διεθνή

«Μαλλιά κουβάρια» οι εκπρόσωποι Ουκρανίας και Ρωσίας στον ΟΗΕ, «οι εγκληματίες πολέμου πάνε στην κόλαση» (βίντεο)

«Μαλλιά κουβάρια» οι εκπρόσωποι Ουκρανίας και Ρωσίας στον ΟΗΕ, «οι εγκληματίες πολέμου πάνε στην κόλαση» (βίντεο)
Σε οργισμένο ύφος απευθύνθηκε ο Ουκρανός εκπρόσωπος στο Ρώσο προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οργισμένος αλλά και συγκινημένος απευθύνθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Ουκρανός πρέσβης Σέργκι Κισλίτσια, καλώντας τον Ρώσο προεδρεύοντα του Συμβουλίου να σταματήσουν την επίθεση στο λαό της Ουκρανίας. «Δεν κάνουμε επίθεση στο λαό της Ουκρανίας, αλλά στη χούντα που διοικεί το Κίεβο» ήταν η απάντηση του Ρώσου εκπροσώπου.

{https://www.youtube.com/watch?v=DXQgjp0pZcI}

Ουκρανός: «Είναι πολύ αργά συνάδελφοι να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση. Ο Ρώσος πρόεδρος κήρυξε τον πόλεμο. Θέλετε να παίξω το βίντεο του προέδρου σας, πρόεδρε, ώστε να το επιβεβαιώσετε; Μην με διακόπτετε παρακαλώ.

Ρώσος: «Τότε μην με ρωτάτε»

Ουκρανός: «Κηρύξατε τον πόλεμο και είναι ευθύνη αυτού του σώματος να σταματήσει τον πόλεμο. Γι αυτό σας καλώ όλους να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει ο πόλεμος».

Ρώσος: «Δεν μπορεί να θεωρηθεί πόλεμος. Είναι μια επιχείρηση μεσολάβησης στο Ντόνμπας».

Ουκρανός: «Πείτε στον Πούτιν να σταματήσει την επιθετικότητα. Καλωσορίζω την απόφαση μερικών εκ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας να συναντηθούν ώστε να πάρουν την αναγκαία απόφαση και να καταδικάσουν την επίθεση που εξαπολύσατε ενάντια στο λαό μου. Δεν υπάρχει καθαρτήριο για τους εγκληματίες πολέμου, πηγαίνουν κατευθείαν στην κόλαση».

Ρωσία: «Συμπερασματικά θέλω να πω, ότι δεν υπάρχει επιθετικότητα ενάντια στους Ουκρανούς πολίτες, αλλά ενάντια στην χούντα που έχει την εξουσία στο Κίεβο».