Διεθνή

«Σιγουριά» Γερμανίας για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο NATO

«Σιγουριά» Γερμανίας για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο NATO
Κυβερνητική πηγή της Γερμανίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Πιο αναλυτικά, η Γερμανία δήλωσε πως είναι «πολύ σίγουρη» ότι το ΝΑΤΟ θα καταλήξει σε συμφωνία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, αλλά δεν θα ήταν "καταστροφή" αν αυτό δεν συμβεί μέχρι τη σύνοδο κορυφής στη Μαδρίτη, την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε γερμανική κυβερνητική πηγή.

«Όσο ωραίο θα ήταν ανακοινωθούν απτά βήματα, άλλο τόσο δεν θα ήταν καταστροφή αν χρειάζονταν λίγες παραπάνω εβδομάδες. Αυτό που είναι αποφασιστικής σημασίας κατά την άποψή μας είναι πως δεν υπάρχουν ανυπέρβλητα προβλήματα» ανέφερε η ίδια πηγή.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα, αντιδρώντας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όμως βρέθηκαν αντιμέτωπες με την εναντίωση της Τουρκίας που τις έχει κατηγορήσει ότι υποστηρίζουν και προστατεύουν Κούρδους μαχητές και άλλες οργανώσεις που χαρακτηρίζουν τρομοκρατικές.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναμένεται να συναντηθεί στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας ευελπιστώντας να ξεμπλοκάρει ο φάκελος πριν τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας την ερχόμενη εβδομάδα.