Διεθνή

Απορρίπτει ο Νετανιάχου την τετράωρη καθημερινή ανθρωπιστική εκεχειρία που ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Απορρίπτει ο Νετανιάχου την τετράωρη καθημερινή ανθρωπιστική εκεχειρία που ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος Φωτογραφία: ΑΠΕ
Απορρίπτει ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου την ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα ο Λευκός Οίκος για τετράωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στην βόρεια Γάζα σε καθημερινή βάση.

Οι Times of Israel ανέφεραν ότι το γραφείο του Νετανιάχου δήλωσε ότι έχει ήδη σταματήσει τις μάχες για αρκετές ώρες την ημέρα, ώστε να επιτραπεί στους πολίτες να ταξιδέψουν νότια.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο δεν επιβεβαίωσε τις τετράωρες παύσεις, για τις οποίες ο Λευκός Οίκος είπε ότι συμφωνήθηκε.

«Οι μάχες συνεχίζονται και δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των αιχμαλώτων μας», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του.

«Το Ισραήλ επιτρέπει ασφαλείς διαδρόμους από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας προς το νότιο, όπως έκαναν μόνο 50.000 κάτοικοι της Γάζας».

Ο ακροδεξιός Ιραηλινός υπουργός Μπεν Γκβίρ καταδίκασε επίσης τις παύσεις, χαρακτηρίζοντάς τες «σοβαρό λάθος» αν δεν συνδυαστούν με την απελευθέρωση των αιχμαλώτων.

Διερωτήθηκε επίσης αν το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ είχε την εξουσία να λάβει την απόφαση, ενώ ζήτησε να τεθεί ενώπιον του ευρύτερου υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας.

Σημειώνεται πώς νωρίτερα ο Λεύκός Οίκος  ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ συμφώνησε σε μια τετράωρη κατάπαυση του πυρός για να επιτρέψει στους πολίτες να φύγουν νότια.

Στην ουσία θα επιτρέψει την πιθανή απελευθέρωση ομήρων που κρατά σήμερα η Χαμάς.