Διεθνή

Καρκινοπαθής κέρδισε το λαχείο, ελπίζει να κερδίσει και ζωή...

Καρκινοπαθής κέρδισε το λαχείο, ελπίζει να κερδίσει και ζωή...
Δεν θέλω να πεθάνω ακόμα, δήλωσε ο καρκινοπαθής νικητής του τζακ ποτ στο Powerball των ΗΠΑ

Ενας καρκινοπαθής, που υποβλήθηκε στην τελευταία του χημειοθεραπεία την περασμένη εβδομάδα, κέρδισε τον Απρίλιο το τζακ ποτ του Powerball στις ΗΠΑ, ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στο μόνο που ελπίζει τώρα, είναι να βρει έναν καλό γιατρό και να κερδίσει επιπλέον χρόνια ζωής.

Ο Cheng «Charlie» Saephan, 46 ετών, από το Πόρτλαντ, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι αυτός και η 37χρονη σύζυγός του, Duanpen, θα μοιραστούν το έπαθλο με μία φίλη τους. Θα λάβουν ένα εφάπαξ ποσό ύψους 422 εκατ. δολαρίων, μετά τους φόρους (αντί τμηματικά για 30 χρόνια).

«Θα μπορέσω να φροντίσω την οικογένειά μου και την υγεία μου», δήλωσε ο Cheng Saephan , ελπίζοντας να βρει «έναν καλό γιατρό».

Ο 46χρονος, που έχει δύο μικρά παιδιά, ως καρκινοπαθής αναρωτήθηκε: «Πώς θα έχω χρόνο να ξοδέψω όλα αυτά τα χρήματα; Πόσο καιρό θα ζήσω;».

{https://www.youtube.com/watch?v=y0vCFFHl0vs}

Ο Cheng Saephan γεννήθηκε στο Λάος και μετακόμισε στην Ταϊλάνδη το 1987 πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 1994.

Αποφοίτησε από το λύκειο το 1996 και ζει στο Πόρτλαντ εδώ και 30 χρόνια. Εργάστηκε ως μηχανολόγος για μια εταιρεία αεροδιαστημικής.

Κοιμόταν με τους «χρυσούς« αριθμούς κάτω από το μαξιλάρι του

Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της κλήρωσης, σημείωσε κάποιους αριθμούς σε ένα κομμάτι χαρτί και κοιμόταν με αυτό κάτω από το μαξιλάρι του, όπως είπε. Προσευχόταν να κερδίσει, λέγοντας: «Χρειάζομαι βοήθεια. Δεν θέλω να πεθάνω ακόμα, αν δεν κάνω πρώτα κάτι για την οικογένειά μου».

Ο λαχνός του Powerball που κέρδισε πουλήθηκε σε ένα σούπερ μάρκετ στο Πόρτλαντ στις αρχές Απριλίου.