Διεθνή

Η OpenAI παρουσίασε νέο μοντέλο μετά το ChaGPT: Μπορεί να δει, να ακούσει και να μιλήσει

Η OpenAI παρουσίασε νέο μοντέλο μετά το ChaGPT: Μπορεί να δει, να ακούσει και να μιλήσει Φωτογραφία: pexels Shantanu Kumar
Η OpenAI, η δημιουργός του viral chatbot ChatGPT, αποκάλυψε ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να αληλεπιδρά με τον κόσμο μέσω ήχου, όρασης και κειμένου σε πραγματικό χρόνο.

Το GPT-4o, το πιο πρόσφατο κορυφαίο προϊόν AI της Microsoft έχει στόχο να προσφέρει στους χρήστες μια «πιο φυσική αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή».

Σε παρουσίαση τη Δευτέρα, η OpenAI είπε ότι η το νέο αυτό μοντέλο θα μπορούσε να απαντήσει σε ερωτήματα σε λιγότερο από το ένα τρίτο του δευτερολέπτου - παρόμοιο με τον χρόνο απόκρισης του ανθρώπου στη συνομιλία.

Χρησιμοποιώντας την κάμερα και το μικρόφωνο ενός smartphone, το GPT-4o είναι σε θέση να κατανοεί εισόδους ήχου και εικόνας, ενώ χρησιμοποιεί τα ηχεία για να ανταποκρίνεται με εξατομικευμένη και φυσική φωνή.

Σε αντίθεση με άλλα προηγμένα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, η OpenAI είπε ότι θα προσφέρει το GPT-4o δωρεάν, καθιστώντας το διαθέσιμο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

{https://x.com/OpenAI/status/1790072174117613963}

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την κακή χρήση ή πιθανή βλάβη, η OpenAI είπε ότι πραγματοποίησε εκτεταμένες δοκιμές που κάλυψαν τα πάντα, από την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μέχρι την ψυχολογία.

Η OpenAI αναγνώρισε ότι το τελευταίο της μοντέλο AI έχει αρκετούς περιορισμούς που ελπίζει να ξεπεράσει με μελλοντικές εκδόσεις.

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις μια μέρα πριν από το Google I/O, το μεγαλύτερο γεγονός του τεχνολογικού γίγαντα της χρονιάς που αναμένεται να επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην τεχνητή νοημοσύνη.

# TAGS