Διεθνή

Ακροδεξιά ευρωβουλευτής θέλει να πάει ιερέα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να διώξει τους «δαίμονες»

Ακροδεξιά ευρωβουλευτής θέλει να πάει ιερέα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να διώξει τους «δαίμονες» Φωτογραφία: EPA/ ROBERT GHEMENT
«Θα φέρω έναν ιερέα για να κάνει αγιασμό στα γραφεία και όπου αλλού μπορώ», δήλωσε η Ακροδεξιά ευρωβουλευτής.

Ρουμάνα Ακροδεξιά ευρωβουλευτής θέλει να πάει ιερέα στο Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να κάνει αγιασμό για να διώξει τους «δαίμονες».

Η Ντιάνα Σοσοάκα, η εκκεντρική επικεφαλής του ρουμάνικου ακροδεξιού κόμματος εξελέγη για πρώτη φορά ευρωβουλευτής. Έχει διατελέσει βουλευτής στη χώρα της, όπου έχει γίνει γνωστή για τη ρητορική της κατά των μεταναστών και των εμβολίων, όπως και για τη συμπεριφορά της στο κοινοβούλιο.

«Όπως και στη ρουμανική Βουλή, εδώ συναντιούνται οι δαίμονες», δήλωσε η Σοσοάκα, αναφερόμενη στην Ευρωβουλή.

«Θα φέρω έναν ιερέα για να κάνει αγιασμό στα γραφεία και όπου αλλού μπορώ. Είναι δικαίωμά μου η έκφραση της θρησκευτικής πίστης μου», τόνισε, σύμφωνα με το Politico.

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας ότι πήρε μαζί της στην Ευρωβουλή μύρο και μία εικόνα του Αγίου Παρασκευά και «αμέσως άλλαξε η συμπεριφορά όλων».

Η Σοσοάκα περιέγραψε και μία συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα. «Όταν με είδε, άσπρισε. Της ζήτησα να συναντηθούμε, γινόταν ολοένα πιο χλωμή», υποστήριξε η Ρουμάνα πολιτικός.

Στην ψηφοφορία με την οποία η Μέτσολα επανεξελέγη πρόεδρος, η Σοσοάκα διέγραψε τα ονόματα των υποψηφίων και έγραψε «ποτέ για την Ουκρανία, ποτέ για τους ΛΟΑΤΚΙ, ποτέ για τη δικτατορία της ΕΕ».

Στην πρώτη της ομιλία στην Ευρωβουλή, την Τετάρτη, η Σοσοάκα- που έχει επικριθεί για τις σχέσεις τη με τη Μόσχα- κατηγόρησε την ΕΕ ότι καταστρέφει τη Ρουμανία παρέχοντας βοήθεια στην Ουκρανία.