Διεθνή

Νέα γκάφα Μπάιντεν: Ξέχασε το όνομα του υπουργού Άμυνας, τον αποκάλεσε «μαύρο άνδρα»

Νέα γκάφα Μπάιντεν: Ξέχασε το όνομα του υπουργού Άμυνας, τον αποκάλεσε «μαύρο άνδρα» Φωτογραφία: Χ
Ευκαιρία για νέο «χτύπημα» από τους Ρεπουμπικανούς.

Μετά τις έντονες φήμες των τελευταίων ωρών, ότι ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα για την ηγεσία των ΗΠΑ, στον απόηχο των ζητημάτων υγείας του (και μετά την απογοητευτική του εμφάνιση στο debate με τον Τραμπ) ένα νέο βίντεο έρχεται να ενισχύσει την ανάγκη να το πράξει άμεσα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος, και αφού είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει μόνο αν κριθεί απαραίτητο για ιατρικούς λόγους, κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου τον δείχνει να ξεχνά το όνομα του υπουργού Άμυνας, Λόιντ Όστιν. Τον αποκαλεί δε, «μαύρο άνδρα».

Αυτό δεν θα μπορούσε παρά να είναι «βούτυρο στο ψωμί» της αντίπαλης ομάδας, εκείνης του Τραμπ, με τον διευθυντή της προεκλογικής του καμπάνιας, να δηλώνει νωρίτερα σήμερα ότι «Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια απόπειρα πραξικοπήματος από το Δημοκρατικό Κόμμα εναντίον του Μπάιντεν».

Στο περιθώριο του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι, ο Chris LaCivita κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς «ότι συμμετέχουν ενεργά σε μια προσπάθεια - κατά την άποψή μου και πολλοί άνθρωποι συμμερίζονται αυτήν την άποψη - για την καθαίρεση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν μπορεί να παραιτηθεί από υποψήφιος πρόεδρος επειδή έχετε γνωστικά προβλήματα, ενώ εξακολουθεί να είναι πρόεδρος» είπε μεταξύ άλλων.

{https://twitter.com/Bubblebathgirl/status/1813782803672400361}