Διεθνή

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Γιατί ακυρώθηκε ακόμη μια προπόνηση στον Σηκουάνα;

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Γιατί ακυρώθηκε ακόμη μια προπόνηση στον Σηκουάνα; Φωτογραφία: YOAN VALAT/EPA
Ακόμη μια προπόνηση στα νερά του Σηκουάνα ακυρώθηκε τη Δευτέρα: Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στο Παρίσι οδηγούν σε... υπερφόρτωση του αποχευτικού συστήματος της πόλης

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές του Paris 2024 και του World Triathlon ανέφεραν τη Δευτέρα πως έλαβαν την απόφαση να ακυρώσουν και τη σημερινή προπόνηση κολύμβησης στον Σηκουάνα καθώς «τα επίπεδα ποιότητας του νερού... δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις» για να επιτρέψουν τη διεξαγωγή της.

Σημειώνεται πως το τρίαθλο είναι το πρώτο ολυμπιακό αγώνισμα που πρόκειται να διεξαχθεί στον Σηκουάνα, πριν από την μαραθώνια κολύμβηση τη δεύτερη εβδομάδα των Αγώνων.

Μια προπόνηση κολύμβησης που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή ακυρώθηκε επίσης λόγω των επιπέδων ρύπανσης.

{https://x.com/telematin/status/1817787386191061047}

«Η ποιότητα του νερού θα βελτιωθεί»

Το ατομικό τρίαθλο των ανδρών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τρίτη στις 8:00 π.μ. (06.00UT), ενώ το ατομικό αγώνισμα των γυναικών θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Ειδικοί διευκρινίζουν πως η ποιότητα του νερού του Σηκουάνα εξαρτάται από την ποσότητα της βροχής που πέφτει στο Παρίσι και τις γύρω περιοχές. Ισχυρές βροχοπτώσεις του είδους που παρατηρήθηκαν την Παρασκευή υπερφορτώνουν το αποχετευτικό σύστημα της πόλης, οδηγώντας σε απορρίψεις ανεπεξέργαστων λυμάτων στο ποτάμι.

Οι διοργανωτές του Paris 2024 και του World Triathlon, ωστόσο, επιμένουν να δηλώνουν «βέβαιοι» πως η ποιότητα των υδάτων θα βελτιωθεί επαρκώς πριν από την έναρξη των αγώνων της Τρίτης, λαμβάνοντας υπόψη την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες 48 ώρες.