Διεθνή

Ο Νασράλα απειλεί: Το Ισραήλ έχει δίκιο να φοβάται – Δεν είναι η δύναμη που ήταν κάποτε

Ο Νασράλα απειλεί: Το Ισραήλ έχει δίκιο να φοβάται – Δεν είναι η δύναμη που ήταν κάποτε Φωτογραφία: EPA/WAEL HAMZEH
«Ζητά βοήθεια από τη Δύση και αυτό είναι η απόδειξη της πτώσης του κύρους του Ισραήλ»

Το Ισραήλ «δεν είναι η δύναμη που ήταν κάποτε» είπε σε διάγγελμά του ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα. Γι’ αυτό και ζητά τη βοήθεια της Δύσης, όπως είπε.

«Κατά τη διάρκεια της τελετής (της ομιλίας) το Ισραήλ προχώρησε σε ηχητικές εκρήξεις για να προκαλέσει την τελετή και τους παρευρισκόμενους», είπε ο Νασράλα και προειδοποίησε πως «θα απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο». Ο Νασράλα υποτίμησε το Ισραήλ λέγοντας ότι είναι αδύναμο και βασίζεται στην υποστήριξη άλλων.

«Τώρα όταν μιλάμε για την απάντηση από το Ιράν, τη Χεζμπολάχ, την Υεμένη ή τον «Άξονα της Αντίστασης», οι ΗΠΑ, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και το ναυτικό των ΗΠΑ έρχεται για να υπερασπιστεί το Ισραήλ. Το Ισραήλ δεν είναι πλέον τόσο ισχυρό όσο στο παρελθόν, ούτε οι αμυντικές του ικανότητες είναι. Το Ισραήλ ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ, από τη Δύση, από την Ευρώπη και από αραβικά καθεστώτα και αυτό είναι η απόδειξη της πτώσης του κύρους του Ισραήλ Τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου, το Iron Dome, το «David's Sling» και οι δορυφόροι του Ισραήλ και των ΗΠΑ είναι σε κατάσταση συναγερμού» είπε μεταξύ άλλων.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποίησε ακόμα ότι «ολόκληρη η περιοχή σήμερα βρίσκεται μπροστά σε έναν πραγματικό κίνδυνο. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν τους κινδύνους στην τρέχουσα κατάσταση σχετικά με την Παλαιστίνη, γιατί εάν η ισραηλινή κυβέρνηση κερδίσει στον αγώνα για τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας τότε δεν υπάρχει παλαιστινιακός λαός, δεν θα υπάρχει καν το τζαμί Αλ Άκσα» όπως είπε.

Ο Νασράλα μίλησε και για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια και του στρατιωτικού αρχηγού της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισραήλ. Είπε ότι είναι όμως παροδικές νίκες.

«Η δολοφονία Χανίγια (το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη) είναι μια ισραηλινή επιτυχία και η δολοφονία του Σουκρ αλλά δεν είναι νίκη, είναι νίκη στην καθημερινή μάχη. Τους σκοτώνουμε και μας σκοτώνουν - αυτό είναι μέρος της μάχης» όπως είπε.