Διεθνή

Οι Oasis επιβεβαίωσαν το reunion τους - Αναλυτικά οι συναυλίες τους

Οι Oasis επιβεβαίωσαν το reunion τους - Αναλυτικά οι συναυλίες τους Φωτογραφία: INSTAGRAM
Οι Oasis επιστρέφουν για μία περιοδεία σε Βρετανία και Ιρλανδία ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο να συνεχίζουν και σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα reunion στην ιστορία της μουσικής είναι γεγονός: οι Oasis επιβεβαίωσαν ότι επιστρέφουν μαζί για μία περιοδεία σε Βρετανία και Ιρλανδία το 2025.

Οι συναυλίες τους θα βάλουν τέλος σε μία αναμονή 16 ετών από εκείνη την συναυλία που ο Λίαμ και Νόελ Γκάλαχερ τσακώθηκαν και χώρισαν τους δρόμους τους.Οι φήμες τους ήθελαν να είναι headliners στο φεστιβάλ Glastonbury το 2025 αλλα αυτό δεν ισχύει. Ούτε οι φήμες ότι θα εμφανιστούν για 10 συναυλίες στο Wembley.

Αυτό που ισχύει και επιβεβαίωσαν ωστόσο είναι ότι η μπάντα θα εμφανιστεί σε στάδια στο Κάρντιφ, το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Εδιμβούργο και το Δουβλίνο.Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά στις 10 π.μ. (ώρα Ελλάδας) στις 31 Αυγούστου ενώ οι τιμές αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη.

{https://twitter.com/oasis/status/1828326826655068657}

Σε ανακοίνωση τους οι Oasis ανέφεραν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο η περιοδεία τους να συνεχίσει και στην Ευρώπη το 2025. «Δεν υπάρχει καμία μεγάλη αποκάλυψη για το τι οδήγησε σε αυτό το reunion, απλά η σταδιακή συνειδητοποίηση ότι ήταν σωστή η στιγμή. Τα άστρα ευθυγραμμίστηκαν. Η μεγάλη αναμονή έφτασε στο τέλος της. Ελάτε να δείτε. Δεν θα είναι μαγνητοσκοπημένο» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι ημερομηνίες για τις συναυλίες των Oasis

Η περιοδεία των Oasis για τι 2025 θα ξεκινήσει στις 4 και 5 Ιουλίου, από το Στάδιο Principality στο Κάρντιφ. Ακολουθούν οι συναυλίες στις 11, 12, 19 και 20 Ιουλίου στο Heaton Park στο Μάντσεστερ, 25- 26 July και 2 και 3 Αυγούστου στο Wembley στο Λονδίνο, 8 και 9 Αυγούστου στο στάδιο Murrayfield στο Εδιμβούργο και στις 16 και 17 Αυγούστου στο Croke Park στο Δουβλίνο.

Ο επεισοδιακός χωρισμός των Oasis

Πριν από 16 χρόνια ο οι Oasis χώρισαν επεισοδιακά όταν ο Νόελ Γκάλαχερ αποχώρησε πριν από τη συναυλία τους στο γαλλικό φεστιβάλ Rock en Seine. Έκτοτε τα αδέλφια Γκάλαχερ είχαν συχνές αντιδικίες δημοσίως και αρνιολυνταν κατηγορηματικά ένα reunion.Τα τελευταία χρόνια ωστόσο οι σχέσεις τους εξομαλύνθηκαν. Το 2017 ο Λίαμ Γκάλαχερ έκανε μία ανάρτηση με χριστουγεννιάτικες ευχές προς τον αδελφό του και έγραψε «ανυπομονώ να σε δω αύριο».

Πολλοί θεωρούν ότι το κίνητρο για την πολυαναμενόμενη επανένωση των Oasis είναι το πρόσφατο διαζύγιο του Νόελ από τη δεύτερη σύζυγό του, τη Σάρα ΜακΝτόναλντ, που έληξε με έναν διακανονισμό που φέρεται να κόστισε περίπου 20 εκατ. λίρες.

Στα των συναυλιών των Oasis, ωστόσο, η λίστα με τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν επί σκηνής δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα ενώ η μπάντα δεν έχει ανακοινώσει κάποια σχέδια για να ξαναμπεί στο στούντιο και να βγάλει νέο υλικό. Οι αδελφοί Γκάλαχερ ήδη από τη Δευτέρα είχαν κάνει αναρτήσεις στο X με ένα κλιπ, που έγραφε την ημερομηνία «27.08.24» και το λογότυπο των Oasis.

Παρά την αδράνεια της μπάντα όλα αυτά τα χρόνια όμως, ο θρύλος τους μεγάλωνε. Ενδεικτικά αναφέρεται πως έχουν 21,6 εκατ. μηνιαίους ακροατές στο Spotify.

 

NETWORK