Διεθνή

ΗΠΑ: Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών σε εγκαταστάσεις του ISIS στη Συρία

ΗΠΑ: Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών σε εγκαταστάσεις του ISIS στη Συρία Φωτογραφία: EPA/AHMED MARDNLI
Οι αμερικανικές δυνάμεις «πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον γνωστών στρατοπέδων του ISIS στη Συρία νωρίς το πρωί της 11ης Οκτωβρίου».

Οι αμερικανικές δυνάμεις διεξήγαγαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον πολλών εγκαταστάσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός το Σάββατο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Οι αμερικανικές δυνάμεις «πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον γνωστών στρατοπέδων του ISIS στη Συρία νωρίς το πρωί της 11ης Οκτωβρίου», ανέφερε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (Centcom) σε ανακοίνωσή της στο X.

«Τα πλήγματα θα διαταράξουν την ικανότητα του ISIS να σχεδιάζει, να οργανώνει και να διεξάγει επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, των συμμάχων και των εταίρων τους και των αμάχων σε ολόκληρη την περιοχή και πέραν αυτής», αναφέρει.

{https://x.com/CENTCOM/status/1845049574634684642}

Ο στρατός των ΗΠΑ διαθέτει περίπου 900 στρατιώτες στη Συρία στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού κατά της ομάδας IS. Ο συνασπισμός ιδρύθηκε το 2014 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ένοπλης ομάδας, η οποία είχε καταλάβει τεράστιες εκτάσεις του Ιράκ και της Συρίας.

Οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει πολλαπλά αντίποινα τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

Με πληροφορίες από Guardian