Διεθνή

Το Ισραήλ χτύπησε 200 στόχους στον νότιο Λίβανο – Καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν

Το Ισραήλ χτύπησε 200 στόχους στον νότιο Λίβανο – Καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν Φωτογραφία: EPA/ STRINGER
Οι ισραηλινές δυνάμεις είπαν ότι «εξάλειψαν» δεκάδες στρατιωτικούς και εντόπισαν όπλα, ανάμεσά τους και αντιαρματικούς πυραύλους.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι χτύπησε 200 στόχους που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο τις τελευταίες 24 ώρες και κάλεσε τους κατοίκους σε πάνω από 20 περιοχές του Λιβάνου εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Οι IDF είπαν ότι τα στρατεύματά τους που επιχειρούν στην περιοχή «εξάλειψαν» δεκάδες στρατιωτικούς και εντόπισαν όπλα, ανάμεσά τους και αντιαρματικούς πυραύλους.

Κάλεσαν τους κατοίκους σε 25 περιοχές του Λιβάνου α εκκενώσουν τα σπίτια τους για τη δική τους ασφάλεια και τους προέτρεψε να «φύγουν άμεσα» από τα βόρεια του ποταμού Awwali στον Λίβανο.

«Οι κινήσεις της Χεζμπολάχ αναγκάζουν τους IDF να αναλάβουν δράση» είπε ο εκπρόσωπός τους Avichay Adraee σε ανάρτησή του στο X, πριν προειδοποιήσουν οι αρχές τους κατοίκους να αποφύγουν τον νότιο Λίβανο.
«Οποιαδήποτε κίνηση θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για τη ζωή σας» είπε ο Adraee. Πρόσθεσε πως οι IDF θα ενημερώσουν τους κατοίκους σε εύλογο χρόνο πότε θα μπορούν αν επιστρέψουν πάλι σπίτι τους.

Την ίδια ώρα, σειρήνες ακούστηκαν τη Δευτέρα στην πόλη Netanya στο κεντρικό Ισραήλ και σε περιοχές της Sharon, Menashe και Wadi Ara.

Σύμφωνα με τους IDF υπήρξαν εκτοξεύσεις που διέσχισαν την περιοχή πάνω από τον Λίβανο με κατεύθυνση την επικράτεια του Ισραήλ.
Σημείωσαν πως η ισραηλινή αεράμυνα κατάφερε επιτυχώς να τους αναχαιτίσει όλους.

Τη Δευτέρα η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωσή της στο Telegram δήλωσε πως στόχος της ήταν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις των IDF, Beit Lid, ανατολικά της Netanya.