Διεθνή

Κάμαλα Χάρις: Η ρητορική Τραμπ «εξευτελίζει το αξίωμα» της προεδρίας

Κάμαλα Χάρις: Η ρητορική Τραμπ «εξευτελίζει το αξίωμα» της προεδρίας Φωτογραφία: EPA
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει ποτέ ξανά να σταθεί πίσω από τη σφραγίδα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, τόνισε η Κάμαλα Χάρις.

Μόλις 15 ημέρες μέχρι την ημέρα της ψηφοφορίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, οι δύο υποψήφιοι, Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ, εντείνουν τις εκατέρωθεν επιθέσεις.

Την Κυριακή, η Χάρις γιόρτασε τα 60ά γενέθλιά της δίνοντας συνέντευξη στο MSNBC και κληθείσα να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό «σκατοπρόεδρος» που της απέδωσε ο πολιτικός της αντίπαλος, απάντησε: «Ο αμερικανικός λαός αξίζει κάτι πολύ καλύτερο. Έτσι το βλέπω εγώ. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να θέτει πρότυπα - όχι μόνο για το έθνος μας αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο».

«Εμείς που εκπροσωπούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μπαίνουμε σε αίθουσες ανά τον κόσμο και μιλάμε για τη σημασία της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, θεωρούμαστε πρότυπο όσον αφορά τη δέσμευση σε κανόνες διεθνούς δικαίου και ευπρέπειας», πρόσθεσε.

«Και αυτό που βλέπετε στον αντίπαλό μου, έναν πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, υποβαθμίζει το αξίωμα. Και έχω πει -και είμαι πολύ σαφής - ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει ποτέ ξανά να σταθεί πίσω από τη σφραγίδα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν έχει κερδίσει το δικαίωμα ... και γι' αυτό θα χάσει», τόνισε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου θα κριθεί με ελάχιστη διαφορά. Προκειμένου να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους στις αμφίρροπες κρίσιμες πολιτείες (Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν), τόσο ο Τραμπ όσο και η Χάρις στο τελευταίο μίλι θα προσπαθήσουν να εστιάσουν σε μετριοπαθείς, ταλαντευόμενους ψηφοφόρους.

Με πληροφορίες από Guardian