Life

Η Dua Lipa δεν πτοείται από τις αντιδράσεις - Η κριτική στο Ισραήλ είναι για το «γενικό καλό»

Η Dua Lipa δεν πτοείται από τις αντιδράσεις - Η κριτική στο Ισραήλ είναι για το «γενικό καλό» Φωτογραφία: EPA/ SARAH YENESEL
Η Dua Lipa στηρίζει τους Εργατικούς, αλλά οι πολιτικοί «έχουν έναν τρόπο να σε απογοητεύουν».

Η Dua Lipa δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να πάρει το ρίσκο να προκαλέσει αντιδράσεις με πολιτικές δηλώσεις της, όπως έγινε πρόσφατα όταν μίλησε για ισραηλινή γενοκτονία, αναφερόμενη στον πόλεμο στη Γάζα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio Times, η 28χρονη ανέφερε ότι πάντα διπλοτσεκάρει προτού κάνει μια πολιτική τοποθέτηση, αλλά προχωρά σε αυτή την κίνηση όταν νιώθει ότι αφορά το γενικό καλό.

Τον προηγούμενο μήνα η βραβευμένη με Grammy ποπ σταρ έγραψε στο Instagram: «Το να καίγονται παιδιά ζωντανά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ποτέ. Όλος ο κόσμος κινητοποιείται για να σταματήσει την ισραηλινή γενοκτονία. Σας παρακαλώ, δείξτε την αλληλεγγύη σας στη Γάζα».

«Όταν μιλάω για πολιτικά ζητήματα, διπλοτσεκάρω και τριπλοτσεκάρω, για να πω “ΟΚ, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από εμένα και είναι απαραίτητο”. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που το ποστάρω», δήλωσε στο Radio Times.

«Πάντα θα υπάρχουν αντιδράσεις και η γνώμη των άλλων ανθρώπων, οπότε είναι μεγάλη απόφαση», σημείωσε. Όμως, συνέχισε, το κάνει γιατί «τελικά νιώθω ότι είναι για το γενικό καλό, οπότε είμαι πρόθυμη (να δεχθώ αυτό το χτύπημα)», συμπλήρωσε.

Η Dua Lipa γεννήθηκε στο Λονδίνο, παιδί Αλβανών μεταναστών από το Κόσοβο και πιστεύει ότι οι ρίζες της την επηρεάζουν σε αυτό το ζήτημα. «Το να λέω την άποψή μου είναι μια φυσική τάση για εμένα, δεδομένου του υπόβαθρου και της κληρονομιάς μου. Η ίδια η ύπαρξή μου είναι κατά κάποιο τρόπο πολιτική», δήλωσε.

Στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε ότι συνεχίζει να υποστηρίζει τους Εργατικούς και θα ψηφίσει το κόμμα στις επικείμενες βρετανικές εκλογές, αλλά δεν στήριξε προσωπικά τον Κιρ Στάρμερ.

«Τα τελευταία 3-4 χρόνια κατά κάποιο τρόπο αποφάσισα ότι το να στηρίζω έναν συγκεκριμένο ηγέτη κόμματος πιθανότατα δεν είναι ο δρόμος που θέλω να ακολουθήσω», εξήγησε.

«Πάντα υποστήριζα τους Εργατικούς, αλλά δεν θα ταχθώ υπέρ ή κατά οποιουδήποτε δημοσίως… επειδή οι πολιτικοί απλά έχουν έναν τρόπο να σε απογοητεύουν», κατέληξε.